Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

CBDCs ska samexistera med kontant betalningar, sade FED ordförande


Kommittén för betalningar och marknadsinfrastruktur hölls i Basel, Schweiz. En av huvudgästerna var ordföranden för den amerikanska centralbanken, Jerome Powell. Med hänvisning till en rapport skapad av den institution som han är ordförande för och andra bankinstitut sa Powell:

En ny rapport från Bank for International Settlements (BIS) och en grupp på sju centralbanker, som inkluderar Fed, utvärderade genomförbarheten av CBDC: er för att hjälpa centralbanker att uppnå sina allmänna politiska mål.

År 2020 uppmanade G-20 Financial Stability Board att konstruera en färdplan för att “förbättra gränsöverskridande betalningar”. Således förklarade Powell att det finansiella systemet kan ta bort befintliga hinder för användarna och bli oberoende av föråldrad teknik.

Baserat på rapporten anser Feds ordförande Powell att centralbankens digitala valutor (CBDC) måste utnyttjas tillsammans med traditionella betalningsmetoder, som kontanter. Powell bad också om att skapa ett “flexibelt system” som möjliggör nämnda samexistens.

På så sätt kan institutioner tillgodose konsumenternas efterfrågan på ett digitaliserat avvecklingssystem. Han lade till:

Covid-krisen har ytterligare fokuserat behovet av att ta itu med begränsningarna i våra nuvarande arrangemang för gränsöverskridande betalningar. Och som denna konferens tydligt visar, trots utmaningarna i fjol, har vi fortfarande kunnat göra viktiga framsteg.

CBDC kommer att minska kostnaderna i det traditionella betalningssystemet

Som ett mål föreslog den färdplan som G-20 krävde att skapa ett ”lågkostnad, transparent och inkluderande” ekosystem för gränsöverskridande betalningar. För att förbättra systemet har FSB beskrivit 19 viktiga steg som kommer att modifiera det, samtidigt som man utvärderar och implementerar ny teknik.

Med en sömlös drift, förbättrad datasäkerhet och betalningsintegritet förväntar sig Powell att “FEDnow” -systemet är ryggraden i ett sådant ekosystem. Fed ordförande avslöjade att det nya systemet har ett preliminärt lanseringsdatum i slutet av 2023 eller 2024. Powell tillade:

Fed gör också sin del för att undersöka rollen för ny teknik. Experiment med centralbankens digitala valutor genomförs i styrelsen. Samt kompletterande insatser som Federal Reserve Bank of Boston i samarbete med forskare vid MIT.

Federal Reserve-ordföranden betonade den privata sektorns förmåga att förbättra konsumenternas ”uppsökande verksamhet” till det finansiella systemet. I tillväxtekonomiländer, sade Powell, kan digitaliseringen av finansiella tjänster vara nyckeln till att inkludera obankrade. Powell avslutade:

Att förbättra det finansiella systemet är ett samarbete.Source link

Related posts

Bitcoin stänger historiens bästa kvartal, men en björnig signal

Bitcoinguide

Bitcoin kostar 60 000 dollar efter att PayPal tillkännagav Crypto Checkout Service

Bitcoinguide

Craig Wrights advokatbyrå beviljade tillstånd från High Court att betjäna Bitcoin.org-operatörskobra – Bitcoin News

Bitcoinguide