Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cardanos grundare skrattar åt DeFi eftersom den inte har några riktiga marknader


IOG för verklig användning jämfört med spekulativa investeringar, IOG VD Charles Hoskinson sa att han hånar DeFi i sitt nuvarande tillstånd. Kommentarerna kommer när Cardano tillkännagav att säkra ett kontrakt med Etiopiens utbildningsministerium för ett blockchain-baserat ID-system.

Denna prestation är en del av Cardanos panafrikanska strategi som avser att förbättra liv genom att tillhandahålla nya system. Genom att utnyttja verklig användning för vardagliga lekmän hoppas Cardano att skilja sig från tävlingen. Men är detta en strategi som kommer att råda?

”Vi ser till vår bransch och tänker på saker som DeFi. Jag skrattar åt DeFi just nu. Inte för att jag tycker att projekten är dåliga, eller att produkterna är dåliga, eller att lagen inte är motiverade. Men för att de inte har riktiga marknader. ”

Cardano landar fågeln

Efter månader av retas, och även före Africa Special-evenemanget, har fågeln äntligen landat. Igår tog Hoskinson till sociala medier och meddelade ett partnerskapsavtal med den etiopiska regeringen.

Det kommer att se implementeringen av ett blockchainbaserat nationellt student- och lärar-ID-system för att registrera och digitalt verifiera betyg och fjärrövervaka skolprestanda. Tanken bakom det är att öka rikstäckande utbildning och sysselsättning.

Afrikansk operationschef på IOG, John O’Connor, tror partnerskapet kan vara början på Afrikas återupplivning som ett globalt ekonomiskt kraftpaket. En tid som inte har sett sedan Mali och Songhai Empires runt 1300- och 1400-talen.

“Etiopiens blockchain-baserade utbildningstransformation är en viktig milstolpe i IOHK: s uppdrag att tillhandahålla ekonomiska identiteter och sysselsättning, sociala och finansiella tjänster för digitalt utestängda”

Väst har inget behov av kryptovaluta

Utvecklade länder har en gammal infrastruktur på plats, vilket gör blockchain-teknik till en onödig lyx i väst. För de flesta västerländska människor används kryptokurrency främst som en spekulativ investering.

Hoskinson upprepade denna punkt genom att beskriva kryptovalutans lättsinnighet genom en västerlins.

”Ingen i Amerika vaknar för tillfället, eller Tyskland eller Frankrike och England, och säger,” Åh pojke, jag kan bara inte vänta med att få ett billån på ett decentraliserat nätverk för kollegial utlåning. ””

Han tillade att de flesta inte vet vad peer-to-peer-utlåning, eller DeFi, är, än mindre hur man får tillgång till det. Anledningen beror på att det finns en äldre infrastruktur. Men i regioner utan infrastruktur är efterfrågan på blockchain-baserade tjänster mycket större av nödvändighet.

”De allra flesta använder saker av nödvändighet eller bekvämlighet. När vi ser på människor som inte har tillgång till kredit är verkligheten att deras första lån sannolikt kommer från en peer-to-peer-marknadsplats och troligen kommer att vara denominerad i en kryptovalutabaserad tillgång, inte en lokal valuta. ”

Hoskinson tror att DeFi-efterfrågan kommer från människor som behöver det mest. Inte de som använder det spekulativt för att bli relativt rikare. I sin tur är det den överväldigande efterfrågan som kommer att driva värde, inte själva tekniken.

Cardano dagliga diagram

Source: ADAUSD on TradingView.com

Source link

Related posts

Polygons TVL exploderar, MATIC att köra varmare efter 120% rally

Bitcoinguide

Harris Poll Data visar 1 av 10 amerikaner kommer att använda stimulanskontroller för att köpa Bitcoin och Ethereum – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin faller kraftigt efter mystisk BTC-överföring på 1 miljarder dollar till Gemini Exchange

Bitcoinguide