Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cardanos Cfund First Capital går till israelisk Fintech Startup Coti – Altcoins Bitcoin News


Det här senaste steget för att bredda samarbetet mellan Cardano och Coti bygger på tidigare samarbeten eftersom den förstnämnda försöker uppgradera sin betalningslösning utöver den förstnämnda expanderande ekonomiska infrastrukturen.

Strategiska investeringar markerar den första tilldelningen för New Ecosystem Venture Fund

Ett av de tidigaste föreslagna användningsfallen för blockchain var demokratisering av finansiella tjänster, nämligen genom att nå obankrade och underbanker över hela världen.

Från betalningar, tillgång till kreditfaciliteter eller till och med bara digitala plånbokslösningar har framsteg över blockchain-landskapet äntligen gjort denna vision till verklighet. Bland dem utvecklar Coti det grundläggande företagsläget för resten att bygga ovanpå.

Coti, som är en förkortning för “internetvaluta”, driver en fintech-plattform som stöder intressentdrivna betalningslösningar och ger dessa intressenter möjlighet att digitalisera valutor. Detta mål stämmer överens med Cardanos ambitioner att på ett överkomligt och omedelbart sätt överföra värde mellan parterna, och den mycket skalbara genomströmningen från Cotis plattform ger en exceptionell grund.

För att hjälpa Cardano-nätverket att uppgradera sin betalningslösning för den kommande lanseringen av Shelley mainnet, har Cfund, Cardano ekosystemfond, gjort en strategisk investering i Coti. Även om investeringsvillkoren inte offentliggjordes är detta den första allokeringen från fonden som Wave Financial och Iohk övervakar. Cfund strävar efter att identifiera projekt som fungerar harmoniskt med Iohks blockchain-plattformar, bland dem Cardano.

Stärker både gamla och nya initiativ

För Cardano ligger värdet i att omfamna Cotis lösning i möjligheten att transparent och flexibelt marknadsföra sin ursprungliga ADA-token som en snabb betalningsmetod. De två organisationerna har redan framgångsrikt samarbetat, vilket resulterade i Ada Pay-lösningens lansering 2019.

Lösningen gör det möjligt för handlare att acceptera ADA som betalning och omvandla omedelbart intäkterna till 35 fiat-valutor som stöds för att undvika motsvarande volatilitet. Dessutom kan tegelbutiker anta lösningen tack vare QR-kodskannern för försäljningsstället, vilket gör det enkelt att handla i ADA.

Tack vare Cotis infrastruktur, som redan stöder 100 000 transaktioner per sekund, vilket gör den mycket skalbar men samtidigt billig att genomföra och säkra, har Ada Pay redan utropats för sin höga grad av integrerbarhet.

Den senaste kopplingen utgör ytterligare ett steg mot att stärka Cardanos betalningsinfrastruktur för utökad användning i finansiella transaktioner. Eftersom Cardanos ursprungliga ADA-kryptovaluta redan är populär och rankas som den sjätte största symbolen av marknadsvärde i skrivande stund, skulle större transaktionsaccept kunna öka värdet på detta nätverk ytterligare.

Även om samarbetet inledningsvis kommer att fokusera på uppgradering av Ada Pay, planerar organisationerna att utvidga sitt samarbete inom andra områden, med nya produkt- och tjänsteutvecklingar som förväntas under andra halvåret 2021.

Har du någonsin använt Ada Pay? Hur var upplevelsen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, FVP Trade

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Första tegel- och murbruk NFT-konstutställningen debuterar i Peking – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Beyond Finance samlar in $ 7,5 miljoner, demokratiserar tillgången till syntetiska produkter

Bitcoinguide

Analytiker förklarar varför Ethereum (ETH) skulle kunna få 5 000 dollar 2021

Bitcoinguide