Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cardanos ADA exploderar 19% när Bitcoin stagnerar, NFT Craze Booms


Cardanos ADA var bland de bästa presterarna på kryptovalutamarknaden den här veckan när handlare bedömde sina hausseartade utsikter mot en stagnerande topprival Bitcoin och en pågående vurm för icke-fungibla tokens eller NFT.

Blockchain-tillgången hoppade till tredje rang efter att ha genomgått en prisrallyt på 19 procent. Från och med 1057 GMT var växelkursen för ADA / USD ungefär 1,24 USD. Paret öppnade veckan till $ 0,95, enligt data som hämtats av Binance.

ADAs senaste steg uppåt uppförde sina årliga vinster med cirka 600 procent. Samtidigt ökade avkastningen jämfört med föregående år till massiva 4 656 procent och slog Bitcoin, Ethereum, guld och till och med den globala aktiemarknaden under perioden som såg en massiv injektion av fiatpengar av lokala myndigheter och centralbanker över hela världen .

Men…

… karaktären på Cardano-tokens rally var mer spekulativ. Nic Carter, grundare av forskningsföretaget Coin Metrics, uttryckte sin otro mot ADA: s rally och uppgav att Cardano inte har startat ett enda projekt på sin blockchain som skulle kunna intyga dess popularitet.

“Jag är verkligen mystifierad över varför den njuter av en återuppgång i popularitet.”, Noterade Carter.

Många analytiker tror att Cardano huvudsakligen tjänade på sin blockchain-rival Ethereums begränsningar. På senare tid har det näst största blockchain-nätverket blivit för dyrt för sina användare, inklusive utvecklare som driver miljarder dollar i decentraliserade finansieringsprojekt ovanpå dess offentliga lager. I vissa fall betalade användarna en transaktionsavgift på $ 30 för att skicka bara $ 5.

Cardano, ADAUSD, ADABTC, kryptovaluta, ADAUSDT
Cardano återhämtar sig efter att ha fallit 38,5 procent från sin högsta tid på 1,54 dollar. Källa: ADAUSD på TradingView.com

Cardano projicerade sig själv som ett livskraftigt alternativ. I efterhand gör projektet det möjligt för användare att bygga smarta kontrakt, decentraliserade applikationer och protokoll ovanpå sin blockchain. Det projicerar sig själv som en mer skalbar och säker version av Ethereum via dess underliggande proof-of-stake-algoritm som gör det enklare för användare att genomföra transaktioner billigare och snabbare.

Ethereum arbetar med ett energikrävande arbetsprotokoll. Blockchain är dock planerad att byta till bevis på insats i slutet av detta år.

Sammantaget hjälpte den växande rivaliteten att Cardanos ADA ökade exponentiellt under de senaste månaderna.

Osäker Bitcoin, NFT Craze

Mer medvind för den pågående Cardano-prisboomen kom från ett stagnerande Bitcoin och en pågående vurm för NFT.

Bitcoin genomgick en skarp korrigering efter att ha etablerat sitt rekordhögt över $ 61.000 under helgsessionen. En del av dess korrigering uppträdde på högre vinsttagande känslor. Samtidigt hindrade den globala osäkerheten på marknaden som leddes av spänningen över resultatet av Federal Reserve: s tvådagars policymöte ytterligare Bitcoin från att utvidga sin kortsiktiga hausse-partiskhet.

Cardano, ADAUSD, ADABTC, kryptovaluta, ADAUSDT
Cardano tar tillbaka upp till 32 procent mot Bitcoin. Källa: ADABTC på TradingView.com

ADA hoppade cirka 20 procent mot bitcoin under det senaste dygnet, vilket visade att handlare bestämde sig för att parkera sina medel på Cardano-marknaden på den senare kortvariga hausse. Det kan bero på Cardanos “Mary” -uppdatering, som gjorde det möjligt för användare att skapa sina unika tokens, inklusive NFT. Dessa är digitala filer som representerar ägande av en viss tillgång.

Det har blivit den senaste kryptovalan. I ett fall sålde en skapare sin JPEG-fil för cirka 69 miljoner dollar. Så det verkar som att Cardano gynnades av sitt engagemang i NFT-rymden.Source link

Related posts

Turkiet fängslar 6 personer när polisen utvidgar sökningen efter saknad Cryptocurrency Exchange CEO anklagad för Exit Scam – Bitcoin News

Bitcoinguide

Giving More Bang for the Buck – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin glider 5% från senaste höjdpunkter mitt i Binance CFTC Probe Revelation

Bitcoinguide