Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Cardano utökar inflytande i Afrika och väcker nytt intresse för ADA


Viktiga takeaways

  • IOHK utvecklar en ny blockchain för att tjäna afrikanska länder.
  • Etiopien kommer att vara det första landet som använder det nya protokollet.
  • Marknadsaktörerna verkar ha välkomnat nyheterna eftersom Cardanos ADA-token håller på toppen av stabilt stöd.

Dela den här artikeln

Cardano Foundation gör framsteg när det gäller att utvidga användningen av ADA-nätverket. Organisationen avslöjade nyligen en ny identitetslösning för att förbättra utbildningssystemet i Etiopien.

En blockchain-baserad nationell identitet

IOHK, utvecklingsteamet bakom Cardano, avslöjade ett partnerskap med den etiopiska regeringen för att utveckla ett blockkedjebaserat system för att spåra pedagogiska framsteg bland studenter i landet.

Utbildningsminister Getahun Mekuria, bekräftad att hans byrå är intresserad av att utnyttja fördelarna med blockchain-teknik för att “förbättra kvaliteten på utbildningen.” Protokollet över identitetslösningar gör det möjligt för den federala myndigheten att övervaka skolprestanda och öka utbildningsinsatserna i 3 500 skolor med 5 miljoner studenter och 750 000 lärare.

Genom att digitalt registrera och verifiera betyg kommer utbildningsministeriet att identifiera områden för underprestation och fördela resurser därefter.

”Etiopiens Sheba Valley är redan erkänt som det ledande AI-navet i Afrika, 70% av våra universitetsexaminerar är inom STEM-ämnen, och vi leder nu vägen för att använda blockchain för att digitalisera utbildning. Detta utgör en nyckelplan i vår nationella digitala transformationsstrategi och kommer att ligga till grund för ett unikt transparent, datadrivet utbildningssystem baserat på en dynamisk läroplan. Vi tror att blockchain erbjuder ett viktigt tillfälle att stoppa digital utestängning och bredda tillgången till högre utbildning och sysselsättning, säger Mekuriya.

Det blockchain-verifierade digitala kvalifikationssystemet förväntas minska bedrägliga universitets- och jobbansökningar, vilket ökar insynen till den etiopiska arbetskraften.

IOHK: s Atala PRISM-identitetslösning är fortfarande i de tidiga utvecklingsstadierna. Plattformen kommer att lanseras i januari 2022, enligt John O’Connor, IOHK: s chef för afrikansk verksamhet.

Cardano sitter på stabilt stöd

Marknadsvärdet för Cardano (ADA) har stigit mer än 4,30% sedan tillkännagivandet gjordes och steg från 1,31 $ till det högsta 1,37 $.

IntoTheBlocks modell In / Out of the Money Around Price (IOMAP) visar att ADA sitter på stabilt stöd. Ungefär 176 000 adresser köpte tidigare 2,85 miljarder ADA till ett genomsnittspris på 1,21 USD.

En sådan massiv efterfrågan kan hålla fallande priser i avvaktan vid en försäljning. Innehavare inom detta intervall kommer sannolikt att försöka förhindra att deras investeringar går ut ur pengarna.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock.

Så länge supportzonen $ 1,21 har, har Cardano-priserna en god chans att gå vidare. Baserat på IOMAP-kohorterna är det enda prishinder som kan vara utmanande för tjurarna $ 1,43. På denna nivå har cirka 20 000 adresser 240 miljoner ADA.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Nexus ömsesidigt avslöjar försäkring för Binance Smart Chain, Polkadot, Cosmos

Bitcoinguide

wNews: Biden’s Tax Plan Shines Spotlight on Bitcoin Borrowing Services

Bitcoinguide

Synthetix tillåter nu användare att handla med tekniska lager

Bitcoinguide