Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cardano Price raderar Breakout Pop med hälften, möter björniga H&S-risker


Cardano fick en viss positiv dragkraft under de tidiga europeiska öppettiderna på fredag ​​efter att ha raderat mer än hälften av sitt hausseartade breakout-drag under föregående session.

Blockchain-tillgången, bättre känd av sin ticker ADA över marknader, klättrade mer än 2,25 procent till 1,25 USD i den pågående intradagssessionen. Uppflyttningen började nära en session som låg på $ 1,178. På sin högsta intradag bytte ADA händer för så mycket som $ 1,298. $ 1,178-1,298-serien gjordes ganska mycket för handelsområdet på fredag.

Icke desto mindre verkade området långt under ADAs veckovisa högsta uppnådda torsdag. Cardano-token steg till $ 1.498 i ett hausseartat drag som uppstod efter att det bröt ut ur ett tekniskt hausseartat mönster – en fallande triangel med ett uppåtriktat mål nära $ 1,50 (NewsBTC diskuterade den hausse-teorin här).

Ett starkt avvisande avkastning nära $ 1,50 utlöste en kaskad av försäljningsorder och kraschade ADA med mer än 21,50 procent. Nackdelkorrigeringen utplånade nästan hälften av det hausseartade breakout-rörelsen, vilket understryker att ADA behöver bygga upp sin hausseartade fart nära lägre nivåer eller riskerar att utvidga sin baisseartade korrigering ytterligare.

Starka Cardano grundläggande möter skrämmande tekniker

Hittills har Cardano som ett blockchain-projekt allt som fungerar till sin fördel. Protokollet har vuxit till samvete för handlare som ser det som ett livskraftigt alternativ till Ethereum, ett annat blockchain-projekt laddat med smarta kontraktsfunktioner men som lider av höga transaktions- och gasavgiftsproblem.

Dess växande framträdande har lett till att ADA har ökat med mer än 600 procent år 2021 och 4000 procent under en årssiffror. Under tiden har Cardanos senaste protokolluppgradering till ”Mary” gjort det möjligt för användare att utfärda sina unika tokens, inklusive de blomstrande icke-fungibla tokens (NFT), vilket har lagt ytterligare bränsle till ADAs hausse-bias.

Men på kort sikt – tekniskt – flirar Cardano-token med utsikterna att minska ytterligare. Det är mitt i att skapa ett huvud och axel, en struktur som visas som en baslinje med tre toppar, de två yttre är nära i höjd och mitten är högst. ADA kryssar för alla tre faktorerna men väntar på ytterligare bekräftelse eftersom de hoppas kunna tränga lägre mot baslinjen för att försöka få en baisse breakout.

Cardano, ADAUSD, ADAUSDT, ADABTC, kryptovaluta
Cardano antyder H&S uppdelning. Källa: ADAUSD på TradingView.com

Skulle en nedgång uppstå skulle ADA-priset riskera att krascha med lika mycket som den mellersta toppens höjd. Ljusstaken är ungefär 0,32 dollar lång. Det sätter huvud- och axelmönstrets breakout-mål till nära $ 0,85.Source link

Related posts

12K BTC avlägsnas från Coinbase, är valar avslappnade?

Bitcoinguide

Prominent Mining Execs Jiang Zhuoer and Jihan Wu Bolster Bitcoin Cash – Bitcoin News

Bitcoinguide

OKEx listar Chia Token (XCH), en skapelse av BitTorrent grundare Bram Cohen

Bitcoinguide