Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Cardano Leader kallar Dogecoin Bubble Dangerous


Viktiga takeaways

  • Cardano-ledaren Charles Hoskinson har varnat för att Dogecoins senaste marknadsrally kan få ett negativt resultat.
  • Han föreslår att Dogecoin-bubblan kan locka uppmärksamhet från lagstiftare och tillsynsmyndigheter om och när den spricker.
  • Hoskinson marknadsförde till och med Cardano-konkurrenter som Ethereum 2.0 och Algorand som starka alternativ till Dogecoin.

Dela den här artikeln

Charles Hoskinson, skapare av Cardano och VD för IOHK, har kritiserat Dogecoins snabbt stigande marknadsvärde.

Hoskinson säger att priserna är ohållbara

Fortsatt från den senaste prisutvecklingen har Dogecoin sett en kursökning på 124% under det senaste dygnet. Det fick Charles Hoskinson att kommentera myntets framgång.

“DOGE har alltid varit för vår bransch typ av ett inre skämt, en husdjursrock, en rolig hånande kryptovaluta och en lätthjärtad sak”, säger Hoskinson i en YouTube-video.

Han noterade att Dogecoins prisrally till stor del har drivits av Elon Musks marknadsföring av myntet på Twitter. Han tillade att myntets tillväxt också har drivits av “marknadsmanipulation av smarta valar”, möjligen med hänvisning till / r / WallStreetBets, ett Reddit-community som har organiserat investeringskampanjer.

Hoskinson hävdade att Dogecoins tillväxt inte är hållbar. Han noterade att Dogecoin inte har ett stabilt utvecklingsteam, att myntets kod till stor del baseras på Bitcoin och att myntet inte är väl rustat för att hantera säkerhetsfrågor om man skulle uppstå.

Hoskinson uppmuntrade till och med investerare att sälja sin DOGE. “Om du har tjänat pengar, jättebra, men ta bort helvetet! Det är en bubbla, det är inte riktigt, det finns inget hållbart där, säger han.

Regulatoriskt nedfall är möjligt

Dessutom föreslog Hoskinson att Dogecoin-bubblan skulle kunna innebära långvarigt nedfall för kryptoindustrin.

Han tror att när Dogecoin-bubblan spricker kommer det att finnas förfrågningar från myndigheter som SEC och USA: s kongress. “Det kommer att finnas alla typer av regulatorer som springer runt och säger att detta är ett bevis på att krypto inte kan kontrollera sig själv”, spekulerade Hoskinson.

Hoskinson föreslog att om denna trend fortsätter kommer kryptovalutaindustrin att regleras i den grad blockchain-projekt kommer att krävas för att få godkännanden som liknar bankcharter. Hoskinson förklarade: “Det kommer att vara en klubb som bara är inbjuden och kontrolleras uppifrån och ner, och all frihet som vi har lyckats dra tillbaka från det gamla finansiella systemet kommer att gå förlorat.”

Han tillade att, alltför innan bubblan brister, kan alltför höga marknadsvärden locka lagstiftare och internationella tillsynsmyndigheter.

“Om det här är porten för privatinvesterare att komma in i vårt ekosystem … någon gång kommer det att skada var och en av oss”, sa han.

Inte bara främja Cardano

Hoskinsons kritik av Dogecoin är naturlig med tanke på att han leder utvecklingen på sin egen konkurrerande blockchain, Cardano.

Men Hoskinson marknadsförde inte bara sitt eget mynt som ett alternativ. Dessutom kallade han andra projekt hållbara, inklusive Algorand, Tezos, Avalanche och Ethereum 2.0. Hoskinson noterade att var och en har “stora lag, kapital och ansvar.”

Det återstår att se om Hoskinsons värsta rädsla kommer att gå i uppfyllelse. Även om kryptoregler blir allt hårdare, fortsätter många nya kryptoprojekt att blomstra.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Crypto Analytics Firm Chainalays värderas nu till 2 miljarder dollar

Bitcoinguide

IEO för Solanas senaste DeFi-deltagare börjar i morgon

Bitcoinguide

The Motley Fool gör $ 5 miljoner Bitcoin-investeringar

Bitcoinguide