Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Cardano Fund investerar i COTI inför Smart Contract Launch


Viktiga takeaways

  • cFund, Cardano ecosystem venture Fund, har meddelat en investering i COTI.
  • COTI bygger infrastruktur för att underlätta “finansiering på blockchain”.
  • Cardano och COTI har samarbetat tidigare. COTI hjälpte till att lansera ADA Pay 2019.

Dela den här artikeln

cFund, Cardanos riskkapitalfond, investerar i COTI.

Cardano gör VC-investeringar

Investeringen kommer att sätta vägen för de två projekten för att utforska “samarbete och samarbete.” COTI bygger fintech-infrastruktur för blockchain, vilket möjliggör skapandet av inhemska betalningslösningar.

Det fokuserar på att få skalbarhet till blockchain-baserade betalningar, som traditionellt har hållits tillbaka av höga avgifter och trängsel i nätverket. Det har arbetat nära med Cardano tidigare och skapade den tidigaste versionen av ADA Pay 2019 och kommer att uppgradera lösningen före Shelleys lansering.

Shahaf Bar-Geffen, VD på COTI, betonade det täta förhållandet mellan COTI och Cardano. Han sa:

Cardano har en av de största och mest engagerade gemenskaperna i rymden och vi är glada att gå med i denna familj som partners. Idag markerar en milstolpe för COTIs utveckling och vi är glada att se framtiden och att arbeta tillsammans med Cardano-teamet. ”

Cardanos Charles Hoskinson tillade att blockchain avser att “utnyttja [COTI’s] avancerad fintech-arkitektur för att möjliggöra framtida finansapplikationer på ADA. ”

cFund har inrättats specifikt för att stödja projekt som arbetar inom Cardano-ekosystemet. Wave Financial kommer att förvalta fonden.

Även om investeringens exakta storlek inte har avslöjats förväntas ytterligare meddelanden någon gång 2021.

Blockchains utveckling fortsätter

Nyheten om COTI-investeringen är ett annat tecken på att Cardano-ekosystemet växer. Projektet är planerat att lansera sin Shelley-mainnet under de kommande veckorna. Det är en av de mest efterlängtade uppdateringarna, fokuserad på att föra decentralisering till nätverket.

Cardano hoppas i slutändan fånga en del av marknaden som Ethereum för närvarande dominerar. Det beskrivs ibland som en ”Ethereum Killer” tillsammans med projekt som Polkadot och Solana.

Vissa Ethereum-fans har tagit skott på Cardano tidigare och påpekat att smarta kontrakt ännu inte finns på plattformen (smarta kontrakt kommer att lanseras med den kommande Alonzo-hårdgaffeln, planerad till sommaren).

Men Cardano-grundaren Charles Hoskinson och andra fans av projektet har varit högljudd i att lyfta fram den pågående utvecklingen. Förra månaden publicerade Hoskinson en viral tweet som visar de olika appar som bildar Cardano-ekosystemet idag.

När Shelley är klar fortsätter blockkedjan till Goguen-eran. Det är då smarta kontrakt förväntas integreras med Alonza-gaffeln. Slutligen kommer skalning och styrning att följa.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

DeFi-skatter 2021: Hur man betalar skatt på upplåning, utlåning, avkastning och likviditetsfonder

Bitcoinguide

BNY Mellon erbjuder Bitcoin Custody, säger Crypto är “Mainstream”

Bitcoinguide

Elon Musk NFT bjuder nu på $ 1,12 miljoner

Bitcoinguide