Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Cardano Blockchain-infrastruktur vald i en ny enhet för att ge hållbar internetanslutning till Zanzibar och Tanzania – Emerging Markets Bitcoin News


I sin razzia i Afrika säger Input Output, ett forsknings- och utvecklingsproduktteknikföretag, att det kommer att samarbeta med World Mobile Group i ett nytt initiativ som syftar till att ge hållbar internetanslutning till användare i Zanzibar och Tanzania. Enligt partnerskapsavtalet kommer Cardano blockchain-infrastrukturen att användas för att tillhandahålla prisvärda nätverksnoder till lokala företagsägare.

Partnerskap för att öppna en ny värld

Enligt ett uttalande som delar detaljer om detta arbetsarrangemang kommer abonnenter på dessa nätverk att kunna få tillgång till Input Output’s digitala identitetslösning, Atala PRISM. Identitetslösningen “gör det möjligt för dem att använda tjänster som digitalbank, vård och utbildning.”

Samtidigt beklagar VD World Mobile Chain, Micky Watkins, i sina kommentarer efter tillkännagivandet av partnerskapsavtalet hur många år av försummelse tekniskt sett lämnat vissa delar av världen. Icke desto mindre uttrycker Watkins fortfarande sin övertygelse om att World Mobils “symbiotiska partnerskap” med Input Output “kommer att öppna en ny värld.”

På samma sätt berömmer Charles Hoskinson, VD för Input Out avtalet och säger att det är en demonstration av hans företags “långsiktiga engagemang för den afrikanska kontinenten.” Som en del av avtalet äger Input Output nu en andel på 10% i World Mobile Group.

Otillräcklig infrastruktur

Under tiden, i deras gemensamma uttalande, delar företagen några av skälen som fick dem att starta detta partnerskap. Till exempel pekar uttalandet på det faktum att “mer än 700 miljoner människor i Afrika inte är anslutna till internet.” Detta beror på mobilnätsoperatörernas underlåtenhet att investera tillräckligt i infrastruktur. Denna brist på investeringar leder i sin tur till att “afrikaner utesluts från tillgång till grundläggande tjänster som utbildning, bank eller sjukvård.”

Denna fleråriga brist på investeringar kan dock fortfarande fungera till den afrikanska kontinenten, enligt Hoskinson. Input Output CEO förklarade:

Den bristen på djupt inbäddad äldre infrastruktur gör övergången till blockchain-baserad infrastruktur till en relativt låg friktionsprocess, med potential för utvecklingsländer att “hoppa över” avancerade industrialiserade ekonomier genom att anta nästa generations infrastruktur.

Hoskinson tror också att blockchain-tekniken efter många år av “växande löfte” äntligen är mogen nog för att få dem dit. “

Håller du med om att detta partnerskapsavtal kommer att påskynda antagandet av blockchain-teknik i Afrika? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin sätter nytt ATH över $ 52K, varför dips förblir attraktiva

Bitcoinguide

Ripples XRP träffar en månad högt på utbytesprospektet

Bitcoinguide

1 Bitcoin-transaktion kräver 75 liter bensin

Bitcoinguide