Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Byggd på Filecoin och IPFS erbjuder NFT.Storage gratis skydd för NFT-tillgångsdata »CryptoNinjas


NFT.Storage, en tjänst speciellt skapad för lagring av NFT-data och stöds av Protocol Labs och Pinat, har meddelat lanseringen. NFT.Storage gör det möjligt för utvecklare att lagra icke-fungibla token (NFT) -data i decentraliserade nätverk enkelt, säkert och gratis. Med bara några rader kod kan vem som helst utnyttja kraften i IPFS och Filecoin för att säkerställa att deras NFT-data kvarstår.

“Innehållsadressering och distribuerade lagringsnätverk säkerställer att digitala konstverk, basketkort och virtuella fastigheter garanteras förblir säkra och tillgängliga på lång sikt. NFT.Storage gör det helt friktionsfritt att prägla NFT enligt bästa praxis genom fjädrande uthållighet på IPFS och Filecoin. ”
– Mikeal Rogers, ingenjörschef på Protocol Labs

Med hjälp av IPFS, NFT.Storage skapas digitala fingeravtryck för alla nya NFT som universellt refererar till innehållet oavsett hur eller var det lagras. Att använda dessa fingeravtryck för att referera till NFT-tillgångar och metadata förhindrar problem som NFT-tillgångar försvinner eller får “matta”.

Filecoin, ett decentraliserat lagringsnätverk, hjälper NFT.Storage i att skydda NFT-tillgångar och metadata med dussintals globala lagringsleverantörer för att säkerställa att innehållet är offentligt tillgängligt utan en central misslyckande på lång sikt. Filecoin tillhandahåller också offentligt verifierbart bevis för att innehåll lagras över tiden, så att vem som helst kan verifiera dataintegriteten och tillgängligheten.

NFT.Storage är utformat för att stödja NFT-appar som Palm, ett nytt NFT-protokoll som marknadsförs av Protocol Labs och ConsenSys, som också är beroende av IPFS och Filecoin för decentraliserad lagring. Palm-nätverket, som kommer att driva sin egen miljövänliga Ethereum-sidokedja, såg den världsberömda konstnären Damien Hirst släppa en samling med titeln ‘The Currency Project’ som en del av lanseringen.

Filecoin, som också driver VideoCoin-marknaden, överträffade nyligen 4 miljarder gigabyte i lagringskapacitet, vilket gjorde nätverket kapabelt att lagra över 1,2 miljarder 1080p högupplösta filmfiler. VideoCoin integrerat med Filecoin för att skydda deras videors härkomst med NFT.Source link

Related posts

SmartKey att integrera med GeoDB för att utveckla blockkedjebaserat dataekosystem »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Crypto-infrastrukturplattform Fireblocks samlar in $ 133 miljoner i serie C-finansiering »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Horizen att integrera IOTA Oracles på sitt sidokedjeprotokoll Zendoo »CryptoNinjas

Bitcoinguide