Bullish Case för Bitcoin växer som BTC Whale Population Tops 3-årigt


Nyligen publicerade data från glassnod visar att det för närvarande finns mer än 1 800 Bitcoin (BTCvalar. Ur makroperspektiv kan denna ökning av antalet valar betraktas som hausse.

Termen val används inom kryptobranschen för att beskriva en enskild investerare som innehar en stor mängd BTC. Vanligtvis är valar tidiga Bitcoin-investerare eller rika individer som nyligen kommer in på cryptocurrency-marknaden men när institutionella investerare kommer in på marknaden kanske gränserna för termen kommer att utvidgas till att omfatta nya enheter.

Antalet Bitcoinvalar ökade kraftigt sedan mars. Källa: Glassnode

Varför är en ökning av valar ett positivt tecken för Bitcoin?

Vissa analytiker tror att ett stort antal valar på cryptocurrency-marknaden inte är idealiskt eftersom det kan koncentrera marknaden i händerna på några få marknadsskapare som påverkar likviditeten.

Dessutom, när ett fåtal investerare har en stor del av en tillgångs tillgång, kan det öka risken för en allvarlig korrigering när en försäljning bland valar uppstår.

Emellertid förklarade glassnoden att den genomsnittliga balansen i Bitcoin som valarna innehar faktiskt har minskat. Uppgifterna visar också att den starkt centraliserade valen diversifierad de senaste månaderna.

När mängden Bitcoin som innehas av valar ökar, kan det höja koncentrationen av Bitcoin-utbudet till färre investerare. Men när mängden förblir densamma och antalet valar ökar. Detta är en indikation på att det helt enkelt finns fler investerare som innehar en stor mängd BTC.

Enligt Liesl Eichholz, författare av glasnodsrapporten:

”Den genomsnittliga Bitcoinbalansen som innehas av varje val sjunker faktiskt något. Med andra ord, enskilda valar blir i genomsnitt inte rikare – men det finns fler av dem. ”

Ursprunget till de nya Bitcoinvalarna stärker ytterligare argumentet att en ökning av antalet är en positiv trend. Eichholz förklarade att de nya valarna inte nödvändigtvis är nya investerare som kom in på marknaden år 2020. Istället är det investerare som valde att ta ut sina medel från börserna, eventuellt till kylaggregat eller enskilda plånböcker.

Förflyttningen av medel från utbyten till personliga plånböcker kan tyta på minskad aptit att sälja eller handla på kort sikt.

Valar kan förutse en stark medellång till långsiktig Bitcoin prisutveckling och är väljer att hålla fast vid BTC förväntar sig en tjurmarknad. Eichholz förklarade:

”Var kommer alla dessa nya valar ifrån? Mycket av den senaste ökningen kan hänföras till att rika enheter drar tillbaka sin BTC från börserna. Uppenbarligen är detta inte ny rikedom – snarare representerar det en förändring i hur Bitcoin valar väljer att hålla sina mynt. ”

Valar köpte troligen botten den 13 mars

Den 13 mars sjönk priset på Bitcoin under $ 4 000, efter avvecklingen av över 1 miljard dollar i futurekontrakt. Eichholz konstaterade att valar kan ha köpt doppet i mars och flyttar nu medlen till en säker lagring med en långsiktig investeringsstrategi.

Enligt Glassnode:

”Det finns ingen enda förklaring till vad som fick dessa stora innehavare att dra tillbaka sin BTC från börserna, men diagrammet i figur 9 [Bitcoin exchange outflows] föreslår att val kan ha använt Black Thursday som en möjlighet att komma in i botten och sedan dra tillbaka sin bitcoin till HODL på längre sikt i väntan på nästa tjurkörning. “

Bitcoin-utflöden steg kraftigt i mars

Bitcoin-utflöden steg kraftigt i mars. Källa: Glassnode

I slutet av mars såg utflöden av Bitcoin från cryptocurrency-utbyten en stor topp. Detta sammanföll med en ökning av antalet valar, vilket tyder på att individer med högt nettovärde aggressivt köpte till 60% -fallet under Q1 2020.

På medellång sikt kan valarnas motvillighet att sälja eller handla Bitcoin till nuvarande prisnivåer leda till en nygrundad trend, kompletterad med en minskning av försäljningstrycket.More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Federal Reserve: s minskande balansräkning är björnaktig för Bitcoin. Eller är det? – CoinDesk

Den amerikanska centralbankens balansräkning kontrakterar, men trots den allmänna åsikten är det inte nödvändigtvis dåliga nyheter för bitcoin. Centralbankens balansräkning minskade med 88 miljarder...

Crypto “Giveaway” -bedrägerier fortsätter att blomstra på YouTube – CoinDesk

Cryptocurrency-bedrägerier fortsätter att dyka upp på YouTube, och missbrukar innehåll från inflytelserika människor i rymden och stjäl från trolöshet.

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!