Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

BTC- och ETH-priser hoppar 18% högre än det globala genomsnittet – Marknader och priser Bitcoin News


Medan ett stort antal spotbörser har sett konsekventa priser i några utvalda områden i världen, säljer bitcoin för en premie. Det är fallet i Sydkorea just nu eftersom det finns en prisgap, annars känd som “kimchi-premien” på inhemska sydkoreanska börser jämfört med utländska börser.

Bitcoin, Ethereum och Bitcoin Cash Se premier i Sydkorea

Bitcoin-priser på inhemska sydkoreanska kryptohandelsplattformar är mycket högre än de är över en majoritet av börser över hela världen. Till exempel, på tisdag morgon (EST) har priset per bitcoin (BTC) gått på 58 500 dollar per enhet. I Sydkorea har dock BTC-priserna en mycket högre premie än resten av världen. Vid tidpunkten för publiceringen är priset på BTC på Bithumb 77.804.000 KRW eller 69.423 $ per enhet. Det är en premie som är mer än 18% högre än det globala genomsnittet.

Växelkurser via den sydkoreanska växeln Bithumb den 6 april 2021.

På samma sätt visar den sydkoreanska börsen Korbit samma prisklass som är 18% högre än det globala genomsnittet. En enda BTC byter händer på Korbit för $ 69 371, några dollar mindre än priset på Bithumb. Klyftan i priserna mellan resten av världen och Sydkorea kallas ‘Kimchi premium’ och det märktes också under Bull Bull 2017. BTC är inte den enda kryptotillgången med en Kimchi-premie eftersom en myriad av alternativa digitala valutor också ser premier.

Brist på likviditet och sydkoreansk detaljhandel kommer in

En annan instans visar handel med ethereum (ETH) på Korbit för 2 504 dollar per enhet och det globala genomsnittet är endast 2 122 dollar per eter. Kimchi-premien är 18% för ETH-priser och bitcoin-kontanter (BCH) byter för 790 $ eller 18,97% högre än det globala genomsnittet på 664 $ per BCH.

Växelkurser via den sydkoreanska växeln Korbit den 6 april 2021.

Ingen är exakt säker på varför priset är 18% högre i Sydkorea, men vissa misstänker att det saknas bitcoin-likviditet. Alldeles intill Japan och några andra länder i regionen har Sydkorea varit villiga att anta FATF-kraven tidigt, vilket har skadat likviditeten och pressat upp efterfrågan och premier.

Andra har sagt att koreansk detaljhandel kommer in i kryptovalutorummet igen som det gjorde 2017. På sociala medier har Kimchi-premien blivit en aktuell diskussion.

“Med den växande Kimchi-premien grävde jag lite efter BTC-prestanda efter tidigare toppar i det koreanska BTC-paret,” förklarade Arcane Research-analytiker Vetle Lunde. “Även om det är omöjligt att säga om Kimchi-premien har nått sin topp eller om den kommer att fortsätta växa framåt, gör det mig orolig”, tillade han.

Vad tycker du om bitcoin- och eteripremierna på sydkoreanska börser? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

18% Premium, 2017, 2021, Bitcoin, Bitcoin (BTC), bitcoin kontantpriser, bitcoin priser, Bithumb, ethereum priser, fatf, kimchi premium, Korbit, Likviditet, Marknader, premium, Priser, detaljinvesterare, SK Retail, Sydkorea , Sydkoreanska börser

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Coinmarketcap.com, Tradingview,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Elon Musk är svaret på Bitcoin Energy FUD

Bitcoinguide

Varför Morgan Stanley får exponering för Bitcoin (BTC)?

Bitcoinguide

Cardano (ADA) Death Cross stavar bekymmer trots bullish “Mary” gaffel

Bitcoinguide