Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

BTC märkte ” den mest bärbara tillgången ” som 420 000 bitcoins som säkerhet under fjärde kvartalet 2020 – Finance Bitcoin News


Enligt resultaten från en gemensam Arcane Research- och Bistamp-studie är bitcoins unika egenskaper, som inkluderar att den är ”den mest bärbara tillgången”, de sannolikt bidragande faktorerna bakom den ökande användningen av krypton som säkerhetstillgång.

Bitcoin oöverträffad

Detta framgår av studiens data som visar att cirka 420 000 bitcoins användes som säkerhet i olika lån på utlåningsmarknaderna under fjärde kvartalet 2020. ” Denna siffra är nästan dubbelt så stor som 213 000 bitcoins som användes som säkerhet under fjärde kvartalet 2019.

I en annan ökning av fallet som den bästa säkerhetstillgången, tyder undersökningsresultaten jämfört med traditionella tillgångar som “statsobligationer och kontantbaserade värdepapper”, den ledande kryptotillgången är oöverträffad. Resultaten hävdar till exempel att endast bitcoin (BTC) “är en tillgång utan både motpartsrisk och kreditrisk.” Dessutom är BTC ”tillgängligt för handel dygnet runt, 365 dagar om året, över hela världen.”

I studien överlägsenheten hos några av dessa egenskaper, säger Arcane Research och Bistamp-studien:

Bitcoin kan överföras runt om i världen, direkt, nästan utan kostnad, när som helst på dagen och vilken dag på året som helst och med full finalitet. Inga andra tillgångar kan matcha dessa fastigheter idag, vilket gör bitcoin till den perfekta säkerhetstillgången för framtiden.

Bitcoins andel av säkerhetsmarknaden fortfarande försumbar

Under tiden, trots kryptotillgångens enorma potential, tyder undersökningsresultaten på att BTC endast står för en liten del av säkerhetsmarknaden på 20 biljoner dollar idag. För att illustrera detta faktum uppskattar forskarna från Arcane Research att “cirka 625 000 BTC används som säkerhet på kryptomarknaden idag, eller cirka 30 miljarder dollar.”

Enligt forskarna är detta antal baserat på “uppskattningar av säkerheter som hålls på derivatmarknaden, i förhållande till bitcoin-säkerhetsutlåning och tokeniserad BTC i decentraliserad finansiering (defi).” Jämfört med den totala säkerhetsmarknaden antyder detta antal att “bitcoin-säkerhet bara står för 0,15% av den totala säkerhetsmarknaden idag.”

Icke desto mindre hävdar studien fortfarande att BTC: s andel av denna marknad växer snabbt och att potentialen för en biljon dollar marknad kvarstår.

Vad anser du om BTC: s andel av den totala säkerhetsmarknaden? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Arcane Research, bitcoin-säkerheter, BTC, kontant värdepapper, säkerhetstillgång, säkerhetsmarknad, Crypto-tillgång, kryptomarknad, decentraliserad finansiering, statsobligationer, portabel tillgång

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

15 000 Bitcoin lämnar Coinbase varje vecka; Här är vad detta betyder

Bitcoinguide

Smart Bitcoin Cash-projektet lyfter fram innovativ sidokedja – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide

Sydkoreaner måste betala skatt för kryptoinnehav i utländska börser, varnar myndigheterna – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide