Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Brittiska myndigheter tar ner Dark Web Ecstasy Gang, beslagtar 5,8 miljoner dollar i droger – Nyheter Bitcoin News


Strängen av mörka webbgäng som bekämpas av brottsbekämpning lever fortfarande över hela världen. Nyligen demonterade de brittiska myndigheterna ett namnlöst mörkt webbband som är känt för att sälja extas och samla ihop miljontals dollar i krypto.

Gang sålde ecstasy, amfetamin och diazepam i flera Darknet-forum

Enligt The Independent utplacerade National Crime Agency (NCA) en operation som riktade sig mot flera hus i Nordöstra England, särskilt i storstadsregionen South Tyneside.

Myndigheterna var oroliga och lyfte röda flaggor förra året efter att ha avlyssnat stora leveranser av extas. Alla paket hade som slutdestinationer som USA, Israel, Norge, Thailand, Hongkong, Malaysia och till och med Storbritannien, sade NCA.

Dessutom spårade brottsbekämpning krypterade meddelanden som utbyts mellan misstänkta, som påstås ha talat om olagliga transaktioner med droger och penningtvätt via kryptovalutahandel.

Konkurrensverket grep 90 kg ecstasy, 134 kg amfetamin och över 6000 Diazepam-tabletter. Enligt myndigheterna har alla produkter ett värde på den mörka marknaden på cirka 4,3 miljoner pund (5,9 miljoner dollar).

Resultaten tyder på att gänget inte hade en webbplats för att sälja drogerna. Istället förlitade de sig på icke avslöjade mörka webbforum och använde användarnamn som HundredsUK, Hundredsandthousands, Sundaefundae och 100and1000s.

Amerikanska myndigheter bistod vid operationen

Dessutom fann utredarna att droger importerades från Nederländerna. Som ett resultat av operationen arresterade brittisk polis två män i åldern 24 och 31 i South Tyneside som påstås vara inblandade i kriminella organisationen.

Martin Clarke, NCA: s operationschef, gav ytterligare information om verksamheten:

Vi har arbetat nära partner i USA för att rikta inblandade individer, som i slutändan byter ut de utsatta och förstör samhällena. Denna undersökning visar att de som försöker använda det mörka nätet och krypterade kommunikationsenheter för att anonymt begå brott kan identifieras. Det finns två personer från South Shields vi fortfarande söker, som vi tror är utomlands.

Fortfarande har intäkterna från mörka nätmarknaderna upprätthållit haussakan trots de senaste ansträngningarna från tjänstemän som tagit ner stora olagliga marknadsplatser.

Som Bitcoin.com News rapporterade i februari 2021, tillförde darknet-marknader totalt kryptovalutor till ett värde av 1,7 miljarder dollar 2020, vilket satte en rekordhög nivå.

Vad tycker du om denna brittiska polisåtgärd? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Sheesha Finance Liquidity Generation Power

Bitcoinguide

Antalet Bitcoin-omnämnanden i företagets resultatrapporter blir paraboliskt

Bitcoinguide

Chinese Lottery Firm Rebrands, köper Bitcoin Mining Rig-tillverkare för $ 100 miljoner – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide