Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Brittisk budget undviker skattehöjningar för Bitcoin-vinster


Viktiga takeaways

  • Storbritanniens finanskansler sa att den ekonomiska återhämtningen kommer att vara långsam fram till 2021.
  • Regeringen kommer att fortsätta att stödja “furlough-systemet” och bidrag fram till september.
  • Ingen förändring i skattesatserna underlättade ökningen av rädslan bland Englands krypto- och aktieinvesterare.

Dela den här artikeln

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak har aviserat en generös budget för att styra ekonomin genom COVID-19-krisen. Skattesatserna för kapitalvinster var oförändrade, vilket minskade rädslan för en skattehöjning bland kryptoinvesterare.

UK Budget försenar skattehöjning

Rishi Sunak sa att han skulle göra “vad som än krävs” för att stödja ekonomin i krisen och börja fixa de offentliga finanserna när det gäller skuld.

Budgetunderskottet, skillnaden mellan regeringens inkomster och upplåning, för det senaste året ökade över 377 miljarder dollar (270 miljarder pund). Dessa siffror är de högsta sedan andra världskriget. Regeringens skuld från centralbanken har sett en aldrig tidigare skådad ökning av penningtrycket.

Efter inflationsproblem kretsade Bitcoin och kryptoinvesterarnas oro kring en potentiell höjning av kapitalvinstskatten (CGT). Den brittiska finansministern har dock hållit CGT-räntorna – 10% för skattepliktig inkomst under 69 874,00 $ (50 000 £) och 20% för högre belopp – och andra inkomstskatt och momsnivåer som det är.

Företagsskatten höjs från 19% till 25% 2023.

Sunak tillkännagav en frysning av tröskeln till inkomstskatt till nuvarande nivåer för 2021 och höll den personliga ersättningen till $ 17468,50 (£12 500) i år och tillkännagav en ökning med $ 27,95 (£20) till 17 570 $ (£12 570) för de kommande fem åren.

Brittiska medborgare som ser fram emot att förlänga $ 24,1 per vecka Universal Credit i ytterligare sex månader blev inte besvikna. Regeringen kommer att fortsätta att finansiera furlough-systemet för att stödja anställda och offentliga bidrag fram till september.

Finansministern förutspår i Storbritanniens budgetmeddelande att landets ekonomi skulle återgå till nivåerna före krisen i mitten av 2022.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Ledger och Shopify Face Class Action över dataintrång

Bitcoinguide

Sotheby’s tillkännager kommande försäljning med NFT Artist Pak

Bitcoinguide

Goldman Sachs planerar en serie Bitcoin-produkter för andra kvartalet

Bitcoinguide