Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bridgewaters Ray Dalio varnar regeringen för att kunna begränsa Bitcoin-investeringar, införa “chockerande” skatter – Bitcoin News


Grundaren och investeringschefen för Bridgewater Associates, världens största hedgefondföretag, har varnat för att regeringen skulle kunna “införa förbud mot kapitalrörelser” i tillgångar som bitcoin. Han tillade att tillsynsmyndigheter också kan införa förändringar i skatter som “kan vara mer chockerande än förväntat.”

Ray Dalio varnar för statliga förbud och skatter

Ray Dalio, grundare och investeringschef för Bridgewater Associates, skrev ett inlägg på Linkedin förra veckan med titeln: “Varför i världen skulle du äga obligationer när …”

Han påpekade att obligationsmarknaderna för närvarande erbjuder “löjligt låga avkastningar”, som “inte tillgodoser dessa kapitalinnehavares finansieringsbehov.” Verkställande direktören skrev: ”Det finns nu över 75 biljoner US dollar av amerikanska skuldtillgångar med olika löptid,” och tillade att deras innehavare någon gång vill sälja dem för att få kontanter att köpa varor och tjänster med.

Bridgewaters investeringschef uppskattar dock att ”vid nuvarande värderingar finns det alldeles för mycket pengar i dessa finansiella tillgångar för att det ska vara en realistisk förväntan att någon betydande andel av dessa obligationspengar kan förvandlas till kontanter och bytas mot varor och tjänster. ” Han utarbetade: “Det måste tillgodoses … genom att skriva ut mycket pengar och devalvera dem, och omstrukturera en hel del skulder och offentliga finanser, vanligtvis inklusive stora skattehöjningar.”

Dalio förklarade: ”Baserat både på hur saker och ting har fungerat historiskt och vad som händer nu är jag övertygad om att skatteförändringar också kommer att spela en viktig roll för att driva kapitalflöden till olika investeringstillgångar och olika platser, och dessa rörelser kommer att påverka marknadsrörelserna. ”

Miljardärfondförvaltaren betonade att ”Om historia och logik ska vara en vägledning kommer politiska beslutsfattare som saknar pengar att höja skatterna och inte gillar dessa kapitalrörelser från skuldtillgångar och in i andra lager av förmögenhetstillgångar och andra skattedomäner, ”Varning:

De kan mycket väl införa förbud mot kapitalrörelser till andra tillgångar (t.ex. guld, bitcoin, etc.) och andra platser. Dessa skatteförändringar kan vara mer chockerande än förväntat.

Bridgewater Associates-grundaren använde Elizabeth Warren föreslagna förmögenhetsskatt som ett exempel och sa att den “har en aldrig tidigare skådad storlek.” Citerar sin studie av “förmögenhetsskatter i andra länder vid andra tillfällen”, han förväntar sig att detta förslag “sannolikt kommer att leda till mer kapitalutflöden och andra drag för att undvika dessa skatter.”

Följaktligen “Förenta staterna kan uppfattas som en plats som är ogästvänlig för kapitalismen och kapitalisterna”, menade Dalio och betonade att “chanserna för att en stor förmögenhetsskatt räcker under de närmaste åren är betydande.” Sammanfattningsvis varnade Bridgewater-chefen:

Man bör vara uppmärksam på skatteförändringar och möjligheten till kapitalkontroller.

Dalio har studerat bitcoin de senaste månaderna. I november förra året erkände han att han kan ha fel med bitcoin men var ändå orolig för regeringar som förbjuder kryptovaluta. I december sa han att bitcoin skulle kunna “fungera som en diversifierare för guld och andra sådana förråd av förmögenhetstillgångar.” Sedan, i januari i år, sa han att “bitcoin är en helvete av en uppfinning”, avslöjar att hans företag tittar noga på kryptovalutan.

Vad tycker du om Ray Dalios varning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Paypal möjliggör kryptovalutabetalningar i miljontals butiker med “Kassa med Crypto” -lansering – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin sjunker till $ 54 000, varför återhämtning kan begränsas på kort sikt

Bitcoinguide

CAIZCOIN – En islamisk Blockchain-plattform

Bitcoinguide