Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Brasiliens centralbankchef förväntar sig att ha nyheter om en CBDC ‘snart’ – Finance Bitcoin News


Latinamerikas största land kan ha sin centralbanks digitala valuta (CBDC) snart, eftersom den brasilianska centralbanken vidtar åtgärder för att skapa den. Nyligen antydde presidenten för Banco Central do Brasil (BCB) möjligheten att få nyheter om saken “snart”.

Inget beslut har fattats om huruvida Digital Real kommer att vara intressant

Under en onlinedebatt som var värd för Bank of Spain, citerad av Reuters, betonade Roberto Campos Neto att centralbanken “gör framsteg” med planerna att digitalisera den brasilianska realen.

Han kallade centralbanker globalt för att fortsätta diskutera om CBDC och fördjupa sina samtal för att gå vidare för att ytterligare digitalisera ekonomin:

Vi gör stora framsteg i processen för digital valuta, och vi borde ha nyheter snart.

Campos Neto specificerade dock inte detaljerna om de framsteg som gjorts av centralbanken. Ändå påpekade han att vissa ämnen fortfarande är på väg, till exempel om den “digitala verkligheten” kommer att vara intressant och vilken typ av teknik som kommer att vara värd för CBDC.

Brasilien har studerat CBDC sedan 2020

Sammantaget har Brasilien bevittnat en kraftig ökning av användningen av elektroniska betalningar över hela landet, eftersom fler brasilianer alltmer använder mobila lösningar för sådana ändamål.

På grund av det växande intresset bland medborgarna beställde BCB förra året en studiegrupp att undersöka CBDC-frågan för att “utvärdera de potentiella fördelarna och effekterna av att utfärda den brasilianska realen i ett digitalt format.” Centralbanken satte upp följande mål:

Bland studiegruppens mål är förslaget till en modell för utfärdande av digitala valutor som täcker riskmappning – inklusive cybersäkerhet, dataskydd och efterlevnad av regleringsfrågor – samt en analys av CBDC: s effekter på ekonomisk inkludering och stabilitet och på genomförandet av monetära och ekonomisk politik.

Med detta sagt förväntar sig Brasiliens centralbank att bedöma möjligheten att skapa en lämplig miljö för utvecklingen av ett “finansiellt medborgarskap” med skapandet av ett CBDC:

Förutom kostnadsminskning av pengecykeln kan en digital valuta utfärdad av BCB stödja sitt strategiska mål att ” främja det ekonomiska medborgarskapet och stärka relationen till samhället och offentliga makter ”. En elektronisk valuta kan öka säkerheten vid hantering och förvaring av kontanter, förutom att skapa penningpolitiska instrument.

Vad tycker du om de senaste orden från den brasilianska centralbankens president? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin trimmar vinster, men så här kan BTC stiga igen

Bitcoinguide

Denna analytiker förutspår massiv Litecoin-rally i Bitcoin-par

Bitcoinguide

Här är varför Bitcoin-priset signalerar uppåtriktad fortsättning till $ 65K

Bitcoinguide