Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Brasilien godkänner Bitcoin ETF – SkyBridge-filer för sina egna


Brazil Securities and Exchange Commission (CVM) godkänd Latinamerikas första Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Begärt av företaget QR Asset Management, kommer deras Bitcoin ETF att handlas under tickern QBTC11 på börsen B3.

Denna plattform är världens andra för att lansera en ETF som stöds av kryptovalutan, efter att Kanada grönljus en i februari.

QBTC11 kommer att spåra Bitcoins prisprestanda och använda Chicago Mercantile Exchange: s Bitcoin-terminsindex och CF-referenspris som referens. Vid godkännandet uppgav QR Capital:

QBTC11 placerar Brasilien i centrum för den senaste finansiella regleringen. Förutom att vara den första 100% Bitcoin ETF i Latinamerika, är QBTC11 den fjärde i världen och kommer några veckor efter lanseringen av de tre kanadensiska ETF: erna.

Brazil Securities and Exchange Commission och Securities Exchange Commission (SEC) är medlemmar i Den internationella organisationen för värdepapperskommissioner (IOSCO). Därför kan CVM: s beslut positivt påverka en liknande åtgärd från den amerikanska tillsynsmyndigheten. QR Capital hävdade:

Detta är viktigt eftersom godkännandet av QBTC11, liksom de första tre kanadensiska Bitcoin-ETF: erna, kan och bör fungera som substans för ETF-order i USA.

Denna gemensamma övergång mellan tillsynsmyndigheter kallas riktmärkesförordningen.

Fler institutioner ansöker om Bitcoin-ETF: er

I USA staplar Bitcoin ETF-framställningar upp. SkyBridge Capital, grundat av Anthony Scaramucci, och First Trust Advisors är de senaste företagen som introducerar en S-1 för denna finansiella produkt med tillsynsmyndigheten. “First Trust SkyBridge Bitcoin ETF Trust” skulle erbjuda aktier som handlas på börsen NYSE Arca.

Under tiden krävde SEC-kommissionär Hester Pierce nyligen en mer ”positiv” titt på kryptovalutor. För Pierce har SEC väntat för länge på att godkänna en sådan finansiell produkt. Kommissionären sa:

(Institutioner) vill ha tillgång till krypto genom en reglerad marknad. Det är vettigt för oss att överväga hur man gör det (…). Vi har grävt oss in i lite hål. Många människor letar efter ett sätt att komma åt tillgångsklassen.

För närvarande handlas Bitcoin till 59 125 dollar med sidorörelse (-0,8%) den senaste dagen.

Bitcoin BTC
BTC med sidorörelser i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Varför Bitcoin-priset är anpassat för ytterligare en lyft till nya ATH

Bitcoinguide

Anonym DeFi-projektkärna tillkännager nytt tokenprojekt – Bitcoin News

Bitcoinguide

En ny era av NFT-handel – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide