Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Boson Protocol and Outlier Ventures skisserar ram för decentraliserat e-handelsekosystem »CryptoNinjas


Efter omfattande gemensam forskning har Boson Protocol, projektet som bygger ett fångståligt dCommerce-ekosystem med hjälp av NFT-kodade med spelteori, och det europeiska riskkapitalföretaget Outlier Ventures, släppt en formativ rapport som beskriver ramarna för inrättandet av ett decentraliserat kommersiellt ekosystem, även känt som ett dCommerce-ekosystem.

Rapporten, med titeln “The dCommerce Stack: Disrupting commerce with a web3 ecosystem” beskriver specifikt hur uppdelningen av e-handel kommer att uppnås, och hur detta nya ekosystem, drivet av NFT, kommer att underlätta helt nya typer av handel.

”När vi grundade Boson Protocol, ville jag bygga ett system som skulle ta de tjänster som tillhandahålls av e-handelsmonoliter och bryta ner dem i grundläggande element, vilket skulle skapa ett helt nytt decentraliserat handelsnätverk som är mer rättvist, mindre sett för behemoths som Amazon och mer konkurrenskraftigt för konsumenterna. Genom att bygga ut en kollektivt underhållen infrastruktur bestående av mindre, komponerbara tjänster för handel är vi nu redo att göra denna teori till verklighet. ”
– Justin Banon, VD och medgrundare av Boson Protocol

Eftersom intresset för NFT har ökat snabbt de senaste månaderna hyllas rapporten NFT: s potential att förändra vårt sätt att göra affärer. Genom att möjliggöra skapande av tokeniserade åtaganden från köpare till säljare, i stället för varor själva, underlättar NFTs atomicitet i dCommerce. Dessa åtaganden kan ses som terminskontrakt för varor eller tjänster, programmerade i åtagandemärken.

Denna rapport drar slutsatsen att NFT kan användas för att avsäga köparens betalning och dubbelsidiga insättningar på båda parters åtagande att genomföra transaktioner, vilket säkerställer att all handel som sker i ett dCommerce-ekosystem fortsätter som avsett på grund av att båda parter har något slarva bort.

I erkännande av vikten av samarbete uppmanar rapporten också till kollektiv innovation av nedanstående intressenter för att underlätta skapandet av byggstenar för decentraliserad handel:

  • Forskningsgrupper – Boson Protocol kommer att erbjuda små belöningar till dem som bryter ner dCommerce-utmaningar i detaljerade forskningsfrågor och föreslagna lösningar

  • Web2-plattforms- och e-handelsexperter – Experter inom plattformsstrategi, kanaler, logistik, drift och mer uppmanas att hjälpa till att ytterligare definiera dCommerce-utmaningar och föreslå bästa praxis

  • dCommerce-projekt – Boson Protocol kommer att arbeta med Outlier Ventures för att skapa ett dCommerce-spår inom deras Base Camp Accelerator-program, som kommer att fokusera på skapandet av ekosystemprojekt

  • Token Engineering Community – Eftersom bristen på tokeningenjörer är en flaskhals för web3, kommer Boson Protocol att stödja utbildningen av ny talang via en ny läroplan för tokenteknik, vilket kommer att hjälpa till att utveckla framtida verktyg för web3 och dCommerce.

”Boson Protocol är hörnstenen i en dCommerce stack, på samma sätt som stablecoins var för DeFi. Deras nya utbytesmekanism möjliggör för första gången digitalt till fysiskt utbyte i stor skala, och det är en av anledningarna till att vi blev deras första investerare redan 2019. Arbetar med att bygga en handelsbro mellan metaversen och fysiska världen, detta dokument är Bosons vision för hur vi kollektivt kan göra dCommerce till verklighet och det är en inbjudan till ett universum av akademiker, innovatörer, entreprenörer och investerare att mobilisera och få detta att ske utan behov av central samordning. ”
– Jamie Burke, VD för Outlier Ventures

Tidigare denna månad avslutade Boson Protocol framgångsrikt sin offentliga försäljning och samlade in 25,8 miljoner dollar, vilket gjorde 36 miljoner dollar till det totala belopp som projektet samlade in – en av årets största höjningar av ett företag som arbetar i NFT-rymden. Företaget har också ingått partnerskap med branschaktörer som Ledger, Ocean Protocol, Eidoo, Royale Finance, Gather Network, Bridge Mutual och Orion Protocol.Source link

Related posts

Första reglerade japanska‌ yen stablecoin GYEN noterad på kryptobörs Liquid »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Conflux’s cross-chain bridge ShuttleFlow lever nu med Ethereum, Binance Smart Chain, Huobi ECO Chain och OKexChain »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Creating an NFT from Start to Finish: Here’s What You Need to Know

Bitcoinguide