Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Börsnoterat kinesiskt lotteriföretag förvärvar Bitcoin Mining Pool Btc.com – Mining Bitcoin News


Ett amerikanskt börsnoterat kinesiskt sportlotteriföretag sträcker sina armar till kryptobranschen genom att meddela en annan relaterad manöver. 500.com Ltd meddelade att de har förvärvat Btc.com, den välkända bitcoin mining-poolen.

Jihan Wu är “den största fördelaktiga ägaren” av gruvpoolen

Enligt tillkännagivandet köpte online-lotteritjänstföretaget företaget från Blockchain Alliance. 500.com genomförde transaktionen genom att emittera nya A-aktier, vilket representerar nästan 10% av det börsnoterade kinesiska företaget.

Enligt ansökningarna ingick 500.com Ltd aktiebytesavtal med Blockchain Alliance Technologies Holding Company, ett företag som är baserat på Caymanöarna. För närvarande har den kinesiska lotterileverantören ett börsvärde på 860 miljoner dollar och transaktionen anger vissa villkor.

En av dem inkluderar de vinster som genereras av Btc.com, som om sådana nettosiffror inte är mindre än 20 miljoner dollar i slutet av 2021, kommer de nuvarande aktieägarna att få upp till 5% av 500.com Ltd.

Det innebär att maximalt 22 176 718 ytterligare ”Klass A-stamaktier” ska kunna emitteras, anges meddelandet. Den första transaktionen enligt avtalet förväntas ske före den 15 april 2021.

Bitdeer Technologies Holding Company är operatör för poolen. Dessutom är dess “största fördelaktiga ägare” för närvarande Bitmain grundare Jihan Wu.

Btc.com hävdar att de har över 10% av bitcoin (BTC) hashrate och blir en av de fem största största gruvpoolerna globalt.

Inte den första kryptorelaterade affärsmanövrer som gjorts av 500.com

Men 2020 var inte ett bra år för den kinesiska leverantören av lotteritjänster. Enligt årssiffrorna bokförde företaget cirka 29,9 miljoner dollar i förluster under 2020.

500.com började dock året på en hausseartad anmärkning på grund av ett betydande bitcoinbrytningsrelaterat förvärv. Som news.Bitcoin.com rapporterade tidigare i januari nådde företaget ett första avtal om att förvärva BTC-gruvmaskiner från en icke namngiven icke-amerikansk säljare.

Hela transaktionen – 14,4 miljoner dollar – gör det möjligt för företaget att förvärva maskinerna, inklusive modeller som M20 från Microbt S17, T17 och S9-enheter från Bitmain.

Vad tycker du om det senaste 500.com-kryptorelaterade förvärvet? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Analytiker förväntar sig att företagsflod kommer att följa Tesla och hålla Bitcoin – Twitter överväger redan – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Handlare söker säkerhet i SushiSwap (SUSHI) när Crypto Market förlorar 25 miljarder dollar

Bitcoinguide

VeChain på väg mot ett paraboliskt möte? Analytiker svarar

Bitcoinguide