Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Börsnoterade tillverkare av kinesisk app för miljardanvändare Meitu köper 40 miljoner dollar av Bitcoin och eter för dess statskassa – Bitcoin News


En av Kinas främsta tillverkare av internetappar, Meitu Inc., lägger till upp till 100 miljoner dollar i kryptovalutor till sitt statskassa och går med i en växande lista över företag världen över för att göra det. Företaget har redan köpt bitcoin och eter till ett värde av 40 miljoner dollar för sin balansräkning.

Kinesiska offentliga företaget lägger till Bitcoin och Ethereum till statsreserver

Det kinesiska offentliga företaget Meitu Inc. tillkännagav söndag:

Gruppen har köpt 15.000 enheter eter och 379.1214267 enheter bitcoin (BTC), båda kryptovalutor, i öppna marknadstransaktioner till en sammanlagd ersättning på cirka 22,1 miljoner US-dollar respektive 17,9 miljoner US-dollar den 5 mars 2021.

Meitu grundades 2008 och är ett av Kinas bästa internetföretag som använder AI-driven bild- och videobearbetningsteknik för redigering av användargenererat mobilinnehåll.

Enligt sin webbplats har Meitus flaggskeppsapp samlat mer än 1 miljard användare över hela världen. Från och med juni 2020 finns 2,08 miljarder unika enheter med Meitus produkter aktiverade på dem och totalt 295 miljoner aktiva användare av Meitu-appar per månad. Meitus totala antal utländska användare har överstigit 823 miljoner användare, med över 10 miljoner användare vardera i 15 länder inklusive Indonesien, Thailand, Pakistan, Vietnam, USA, Brasilien, Japan, Bangladesh, Filippinerna, Sydkorea, Malaysia, Nigeria, Mexiko , Kanada, Turkiet.

Meitu är noterat på Hong Kong-börsen under aktiekoden 1357.HK. Dess aktier steg så mycket som 14,4% på måndag morgon efter nyheten om dess köp av kryptovaluta.

De köpta mynten “kommer att ligga på kända kryptovalutahandelsplattformar som är engagerade av gruppen med goda säkerhetsåtgärder”, förklarade företaget.

Tillkännagivandet beskriver vidare att “Dessa köp gjordes enligt en investeringsplan för kryptovaluta som tidigare godkändes av styrelsen” i företaget. Enligt planen:

Koncernen kan göra ett nettoköp av kryptovalutor på upp till 100 miljoner dollar, finansierade av dess befintliga kassareserver, med undantag av återstående intäkter från företagets börsintroduktion.

Meitu är det senaste företaget som säger att det kommer att hålla kryptovalutor som en del av sina egna reserver. Förra månaden avslöjade Elon Musks Tesla Inc. att de hade köpt bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar och snart kommer att acceptera kryptovalutan som betalningsmedel för sina produkter. Under tiden har den Nasdaq-listade Microstrategy ackumulerat nästan 100 000 bitcoins.

Tror du att fler kinesiska företag kommer att lägga till bitcoin i sina balansräkningar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Topps Digital Towers över NFT-universum med kommande Godzilla-samlingsauktion – Bitcoin News

Bitcoinguide

Occam.fi Ecosystem – Den första startplattan och likviditetslösningen för Cardano – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Cardano Price raderar Breakout Pop med hälften, möter björniga H&S-risker

Bitcoinguide