Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Boomers bredvid Adopt Crypto, en biljon dollar kan flöda in i Bitcoin under nästa år, säger Novogratz – Bitcoin News


Galaxy Digital CEO Mike Novogratz har förutspått att så mycket som en biljon dollar skulle kunna flöda till bitcoin under nästa år när rika babyboomers kommer in i kryptovaluta. Med Morgan Stanleys exempel säger han att fler banker kommer att börja erbjuda bitcoin-exponering för sina kunder.

$ 1 biljon kan flöda in i Bitcoin

Michael Novogratz, en långvarig bitcoin-tjur och grundare av Galaxy Digital, pratade om framtidsutsikterna för bitcoin förra veckan i en intervju på Reuters Digital Assets Week. Han förklarade att när kryptovalutor blir mer vanliga kommer rika babyboomers att vara nästa generation som kommer in i kryptovalutor och utarbetar:

Det kan vara så mycket som en biljon dollar kommer under nästa år från den gigantiska gruppen av välstånd.

Efter tillkännagivandet av Morgan Stanley att erbjuda tillgång till bitcoinfonder till sina rika kunder, förutspådde Novogratz att andra stora banker och handelsplattformar kommer att följa efter. Detta kommer sannolikt att utlösa rusningen från rika babyboomers, menade han.

Med det nya erbjudandet blir Morgan Stanley den första stora amerikanska banken som erbjuder bitcoininvesteringar till välfärdshanteringskunder. Två av de tre bitcoinfonderna som kommer att erbjudas initialt är av Galaxy Digital: Galaxy Bitcoin Fund LP och Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP. I en kommentar till flytten från den stora investeringsbanken sa Novogratz:

Pengarna börjar komma i början av nästa månad.

Galaxy Digital-chefen är inte den enda som förväntar sig en flod av investeringar från babyboomers. Nyligen förutspådde JMP Securities att cirka 1,5 biljoner dollar skulle kunna flöda till bitcoin från rika kunder från investeringsbanker. Företaget baserade sin prognos på en blygsam portföljfördelning och citerade att “Cirka 30 biljoner dollar i tillgångar i den amerikanska detaljförmögenhetsförvaltningsindustrin har för närvarande inte direkt tillgång till bitcoin.”

När det gäller huruvida bitcoin blir mainstream sa Visas VD Al Kelly nyligen att han förväntar sig att kryptovalutan blir “extremt mainstream” och hans företag arbetar redan för att tillåta bitcoinbetalningar i 70 miljoner butiker. Andra företag, som Goldman Sachs, ser också en enorm institutionell efterfrågan på BTC medan Deutsche Bank säger att kryptovalutan är för viktig att ignorera.

Babyboomers är de som föddes ungefär från slutet av andra världskriget till mitten av 1960-talet. De har varit de största mottagarna av massiva stimulanspaket som har pumpat upp tillgångsvärdena sedan den globala finanskrisen 2008-9. Flera av dem ser bitcoin som en tillgång som kan öka värdet betydligt såväl som en som kan skydda sina besparingar från inflation som drivs av massiva penningtryck.

Med tanke på att bitcoin fungerar bäst som en värdebutik snarare än en valuta eller ett betalningsmedel, menade Novogratz:

Om du är orolig för att USA skriver ut för många dollar … kommer du att flytta en del av dina besparingar till bitcoin.

Håller du med Mike Novogratz om bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Singapore Crypto Exchange Bityard lanserar sin första globala handelstävling – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Blockchain Gaming återuppfunnits med NFT

Bitcoinguide

Dvision Network inställd för att släppa NFT-tecken i begränsad upplaga – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide