Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

BNY Mellon värderar Bitcoin med guld, vad är deras mål?


I februari tillkännagav en av USAs äldsta finansinstitut, Bank of New York Mellon, lanseringen av en depåtjänst för Bitcoin och andra kryptovalutor. Påståendet att BTC har blivit en allmänt accepterad tillgång valde institutionen att gå vidare i innovation.

Nu har BNY Mellon publicerat en värdering på Bitcoin som jämför guldens egenskaper med kryptovalutan i ett försök att ge verktyg för att bestämma dess värde. BNY Mellon-analytikerna känner till de unika egenskaperna hos BTC och hur svårt det kan vara att beräkna dess värde när man använder mått som tillämpas på nationella valutor. Analytikerna hävdade:

det bör betraktas som en del av värderingsmosaiken. I början av maj 2020 var en enda Bitcoin värd cirka 8 8001 dollar och det totala marknadsvärdet för allt Bitcoin var 160 miljarder dollar2, vilket svarade för 0,4% av de totala globala valutorna. Om Bitcoin ersätter 5% av världens valuta till aktuella priser skulle det ge över $ 100 000 / Bitcoin.

När man jämför Bitcoin-värderingar och guldvärderingar hänvisade BNY Mellon-analytiker till Stock-to-Flow (S2F och S2FX) -modellen som skapats av Plan B. Medan de erkänner att den här modellen har brister hänvisade de också till den som “elegant” med “mycket mer etablerade ramverket för guldmarknaden ”. Analytikerna tillade:

Konsekvensen från den här modellen är att när Bitcoin får mer dynamik och ses mer som guld, kommer knapphetsvärdet (mätt med S2F) och efterföljande halvering i slutändan att driva priserna till guldpunktsklustret och det underförstådda totala marknadsvärdet

I rapporten hävdas dock att värderingen är “mer konst än vetenskap” och betonar därför att alla modeller måste nå Bitcoins “rättvisa” pris kommer att vara ett “ständigt” utvecklande arbete.

Bitcoins pris på kort och lång sikt

Bitcoin handlas i skrivande stund till 54 420 $ och återtar denna viktiga supportzon. I 24-timmarsdiagrammet rör sig BTC åt sidan men är fortfarande på en hausseartad trend i 30-dagarsdiagrammet med 17,8% vinster. Under de senaste veckorna bestämdes Bitcoins prisåtgärd av stora investerare.

Bitcoin BTC
Bitcoin med förluster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Som indikerat av analytikern Lex Moskovski har antalet Bitcoinvalar som innehar cirka 1000 BTC sjunkit till trendlinjen efter att ha toppat den 21 februari när en massiv försäljning började. Moskovski anges:

Priset har dock stigit sedan dumpningen började. Detta är hausseartat och gynnar också decentralisering. Textbokbokskonsolidering.

Medgrundare av forskningsföretaget Glassnode, Yan Allemann och Jan Happel, noterade att kryptovalutans resultat på kort sikt kommer att korreleras med nivån på investeringarna i detaljhandeln. BTC: s pris kan stiga om en del av mottagarna av det stimuluspaket som godkänts av Biden beslutar att investera i kryptovalutan.

På lång sikt kommer Bitcoins leveranschock att spela en viktig roll eftersom kryptobörser fortsätter att registrera höga nivåer av BTC-utflöde. Denna tillgång blir illikvid, som analytikern William Clemente noterade. Förutspår en ökning av BTC-priset för Q3-Q4 i år, Clemente sa:

ökningen av negativavkastande obligationer kommer att lämna ränteinvesterare desperat efter ränta. Med allt som manipuleras i fiatvärlden leder alla vägar till den fria och öppna Bitcoin-marknaden.

Source link

Related posts

Zeitgeist ger ett prognosmarknadsekosystem till Polkadots Kusama – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Malaysisk polisbystergäng som stal 2,15 miljoner dollar elektricitet för att bryta Bitcoin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Approaching Key Uptrend Support, varför BTC kan återbesöka $ 52K

Bitcoinguide