Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Blockchain-övervakningstjänst PARSIQ integrerar Chainlink-prisflöden på Binance Smart Chain »CryptoNinjas


PARSIQ, en plattformsövervaknings- och arbetsflödesautomationsplattform som fungerar som en bro över flera nivåer mellan blockkedjor och off-chain-applikationer, har meddelat att den har integrerat Chainlinks prisflöden live på Binance Smart Chain (BSC)

Den nya integrationen gör det möjligt för utvecklare att bygga automatiserade Smart-Triggers på PARSIQ som reagerar på realtidshändelser som händer på BSC-mainnet. I det här specifika fallet kan transaktioner övervakas på BSC och sedan prissättas med hjälp av Chainlink-drivna decentraliserade prisorakler som körs naturligt på BSC.

Genom att ha transaktionsvärderingar kan användare skapa fördefinierad logik om hur de vill att deras PARSIQ Smart-Trigger ska reagera på marknadsförändringar inom BSC-ekosystemet.

”Vi är glada att fortsätta förbättra våra PARSIQ Smart-Trigger-verktyg, så att användare kan utveckla mer avancerade och anpassade automatiserade arbetsflöden utanför kedjan med hjälp av en mängd blockkedjor och Chainlink-prisflöden. Vi hoppas kunna fortsätta expandera med Chainlink när vi bygger stöd för nya blockkedjor i framtiden. ”
– PARSIQ VD, Tom Tirman

Smart-Triggers är en term som myntas av PARSIQ, där smarta kontraktsliknande ekvivalenter som distribueras i PARSIQ-kedjemiljön kan ansluta till olika blockkedjor, övervaka realtidsaktivitet och använda dessa data för att utlösa olika fördefinierade åtgärder både on-chain och utanför kedjan.

Baserat på det förenklade ParsiQL-språket är Smart-Triggers flexibla till sin natur och anpassningsbara samtidigt som de fortfarande är lätta att förstå och utveckla. Smart-Triggers kan skräddarsys för alla användares behov, från nybörjar till mycket avancerade backend-system.

Med användardefinierad logik kan all insamlad information filtreras, aggregeras och specificeras för att fastställa deterministiska, datadrivna händelser. Detta enkla Smart-Trigger-ramverk sänker tidskraven och eliminerar onödig informationsöverföring.

Chainlink’s blockchain agnostiska arkitektur gör att PARSIQ kan stödja avancerade Smart-Triggers, kända som Use Case Streams, över flera kedjor, varav den senaste är Binance Smart Chain. Detta gör det möjligt för användare att ställa in utlösare i arbetsflöden som reagerar på prisförändringar för tillgångar på BSC eller samla realtidsinformation om parhandel på Pancakeswap – BSC-motsvarigheten till Uniswap.

I synnerhet Pancakeswap har sett en enorm ökning av efterfrågan, ibland överträffat Uniswaps dagliga transaktionsvolym. Denna efterfrågan har fortsatt att växa snabbt tack vare lägre avgifter och snabbare transaktionstider på BSC. Som sådan insåg PARSIQ ett behov av att distribuera Smart-Trigger-tjänster på BSC-blockchain.

PARSIQ + Binance Smart Chain (BSC)

Med Chainlink Price Feeds live och stridstestade på Binance Smart Chain kunde PARSIQ enkelt migrera sina Use Case Streams till BSC. Chainlink-prisflöden är allmänt erkända som den standardiserade decentraliserade orakellösningen i DeFi för att få tillgångsvärderingar.

Chainlink-prismatar säkra miljarder dollar i värde för ledande DeFi-projekt med hjälp av en decentraliserad arkitektur som består av många oberoende, säkerhetsgranskade noder som drivs av ledande blockchain DevOps. Dessa noder hämtar data från en mängd premiumdataggregat, vilket säkerställer att prisdata återspeglar ett volymjusterat globalt aggregat från alla handelsmiljöer. Detta säkerställer inte bara prisnoggrannhet utan minskar driftstopp och attacker med datain manipulation orsakade av flashkrascher och flashlån.

Varje Use Case Stream består av mer komplexa händelser som representerar viktiga och intressanta Blockchain-aktiviteter. Genom att införa en Event Stream som heter ChainlinkPriceFeed på BSC kan Smart-Triggers på BSC nu ansluta till en ström av den senaste omgången av prisuppdateringar för alla par. När Chainlink-orakelnätverkets referenskontrakt för ett par (t.ex. ETH / USD) uppdateras på grund av en avvikelse i priset placeras en ny händelse till ChainlinkPriceFeed med den slutförda omgångens data.Source link

Related posts

AllianceBlock tar sina DeFi-appar till Avalanche-ekosystemet »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Ubitquity-team med VeChain på blockchain-drivna verktyg för titelindustrin »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Dogecoin: Från Reddit Meme till Elon Musks Obsession – Evolution of DOGE

Bitcoinguide