Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Blockchain Object Storage Company Filebase samlar in $ 2 miljoner, syftar till att införliva Filecoin och Arweave Networks – Blockchain Bitcoin News


Filebase, ett blockkedjebaserat objektlagringsföretag byggt ovanpå Sia-nätverket, har avslöjat att verksamheten har stängt en inledande såddrunda som samlar 2 miljoner dollar från investerare. Intresset för decentraliserade lagringsnätverk har blomstrat de senaste månaderna och Filebase förväntar sig att tillväxten av global data kommer att överstiga 175 Zettabyte till 2025. Projektet arbetar för närvarande med tre distribuerade lagringsprojekt och planerar att expandera till Arweave och Filecoin i slutet av 2021.

Filebase samlar in 2 miljoner dollar

I framtiden tror blockchain-förespråkare att distribuerade huvudnätverk kommer att hjälpa till att stärka decentraliserad lagring snarare än att utnyttja centraliserade moln och API-tjänster som används idag. År 2021 finns det ett antal blockchain-projekt som är dedikerade till datalagringslösningar och ett företag som heter Filebase använder ett antal av de mest använda decentraliserade lagringssystemen.

I grund och botten är Filebase en multi-tenant, S3-kompatibel API-tjänst som byggs med Sia-nätverket. Filebase bestämde sig dock för att förgrena sig och projektet stöder också Skynet och Storj-nätverk. Projektet meddelade vidare denna månad att teamet har samlat in 2 miljoner dollar i en fröomgång från kända blockchain-investerare.

Rundan om 2 miljoner dollar i finansiering leddes av Kyle Samani från Multicoin Capital, Boris Wertz från Version One Ventures och grundaren av Messari.io Ryan Selkis. Filbase beskriver att protokollet sedan starten av projektet i början av 2018 har sett tre nätverksintegrationer och har behandlat 150 miljoner objekt.

“Dessa siffror representerar en växande och betydande del av Web3-ekosystemet”, förklarade Filebase-teamet. Efter att ha arbetat med Sia-nätverket insåg Filebase att “API-gränssnittet borde standardiseras på S3 API, de facto guldstandarden för moln-native objektlagring.”

Projektgruppen noterade vidare:

Vi kan göra detta för många nätverk, inte bara Sia.

Projektets planer för att integreras med Filecoin och Arweave

I meddelandet om utsädesrundan anges att laget planerar att använda finansieringen för att påskynda kundens ombordstigning och anställa mer personal. Blogginlägget som publicerats av Filebase citerar också en studie som visar att datalagring över fem år kommer att överstiga 175 Zettabyte. Filebase anser att det bara är en tidsfråga när distribuerade lagringssystem antas i massor.

Teamet tillägger att 2021 planerar Filebase att integreras med ytterligare två populära decentraliserade lagringsprojekt. I slutet av året kommer expansionen att binda Filebase till Filecoin och Arweave-nätverken.

“Filebase-plattformen har kunnat skala horisontellt över flera underliggande nätverk från ett tidigt skede”, säger Filebase. “Vi beslutade medvetet att bygga vår plattform på ett modulärt sätt, så att vi kunde lägga till fler nätverk med tiden.”

Vad tycker du om att Filebase samlar in 2 miljoner dollar och att projektet integreras med Filecoin och Arweave-nätverken? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Amazon Storage, API-tjänst, Arweave, Blockchain, Blockchain-lagring, Blockhain-datalagring, moln, Decentraliserad lagring, Filbase, Filecoin, Object Storage, S3 API, Sia, Storj, teknik

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Ethereums låga utbud på börser kunde driva dess pris

Bitcoinguide

Digital Asset Marketplace Apifiny Prime Beviljat FINRA mäklare-återförsäljarlicensgodkännande – Finans Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitfarms samarbetar med gjuteri, går med i US Mining Pool, Fleet expanderar med 2465 Bitcoin Miners – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide