Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Blockchain-backed NFT Market Value ökade 299% 2020 – Nyheter Bitcoin News


En rapport har presenterat siffror som bekräftar den hausseartade körningen av icke-fungibla marknader under det senaste året. Två analysföretag bakom studierna uppgav att NFT-industrin växte med 299% 2020.

Totalt antal aktiva plånböcker ökade med 97%

Enligt NFT-rapporten 2020, publicerad av L’Atelier BNP Paribas och Nonfungible.com, tredubblades NFT-marknaden totalt sett förra året och dess totala värde steg till mer än 250 miljoner dollar.

Forskningsdokumentet uppgav att den icke-fungibla tokenmarknaden skulle kunna betraktas som den centrala tillgångsklassen för den så kallade “virtuella ekonomin”.

Med sådana siffror förutspår båda företagen mainstream-antagande av NFT under de kommande åren.

Bland anledningarna till att marknadsförstärkningen förklaras är globala varumärkesintressen i NFT. Mode- och lyxmärken som Nike, Louis Vuitton, Breitling och sportmärken som NBA och Formel 1 har aktivt skapat NFT-baserade konsumentvaror och tjänster.

Per det totala antalet aktiva plånböcker avslöjade studien att den växte med 97% under 2020. Å andra sidan ökade alla NFT-transaktionernas totala värde från 62 862 687 USD 2019 till 250 846 205 USD 2020.

På samma sätt påpekade Nonfungible.com och L’Atelier BNP Paribas att antalet köpare och säljare ökade från 44 644 till 74 529 (+ 66%) respektive 25 264 till 31 504 (+ 24%).

NFT Market kan fortsätta att stärka konceptet för virtuell ekonomi i flera år framåt

Nadya Ivanova, COO och framsynthet på L’Atelier BNP Paribas, betonade att eftersom “gränserna mellan virtuella och fysiska världar blir alltmer suddiga ser vi den snabba tillväxten av virtuella ekonomier online, var och en erbjuder en mångfald av sysselsättning, investeringar, och kommersiella möjligheter. ”

Hon tillade också:

För all hype kring kryptovalutor är det icke-fungibla tokens som driver och möjliggör mycket av den ekonomiska aktiviteten och användningsfall inom virtuella plattformar, och de kommer sannolikt att bli både en viktig tillgångsklass och en grund för den virtuella ekonomin i nästa decennium. Investerare och varumärken som vill dra nytta av övergången till virtuell aktivitet bör börja med att uppmärksamma NFT-marknaden när den fortsätter att mogna och växa.

Enligt en undersökning gjord av Crypto.com i december 2020 med 29 574 användare, hade 47% av korrespondenterna hört talas om NFT, och bland dessa hade 63% bara en grundläggande förståelse om det, medan 57% av respondenterna aldrig använt några NFT .

Vad tycker du om den här rapporten om den icke-fungibla tokenmarknaden? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

NFT-relaterade tokenpriser svävar bland digital konstmani – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Kenyansk idrottsman och olympisk mästare Eliud Kipchoge får 40 000 USD i ETH efter att ha auktionerat NFT: er av ‘Key Moments’ – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Texas Bitcoin Mining Swells – Riot köper gruvplats för 650 miljoner dollar, Blockcap etablerar huvudkontor i Austin – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide