Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Blockchain app-utvecklingsverktyg Tatum ansluter sig till Silicon Valley startaccelerator Skydeck »CryptoNinjas


Teamet av Tatum, en blockchain-apputvecklingsplattform, har meddelat att företaget nyligen accepterades i den eftertraktade SkyDeck-acceleratorn i Silicon Valley och fick investeringar från sin fond, som inkluderar högt ansedda aktieägare som Sequoia Capital och Mayfield Fund.

Tusentals nystartade företag från hela världen ansöker till SkyDeck varje år, men endast topp 16 väljs av acceleratorn.

”Tatum är den första tjeckiska start någonsin som går med i denna mycket selektiva accelerator. Vi förväntade oss inte alls. ”
– Jiří Kobelka, VD och grundare av Tatum

Tatum

Framgången med Tatum-uppstarten kom från ett verktyg som erbjuder utvecklare möjlighet att snabbt och enkelt utveckla blockchain-appar. Målet är att förenkla utvecklingen av dessa appar för företag utan tidigare expertis inom området.

För närvarande stöder systemet 25 blockkedjor som utvecklare enkelt kan integrera i sina applikationer. Starten, som fick investeringar från Tensor Ventures och Grouport, fokuserar främst på B2B-kunder. Tatums omsättning ökade med i genomsnitt 25 procent varje månad 2020. Som jämförelse är den typiska månatliga omsättningstillväxten för snabbväxande nystartade företag i Silicon Valley vanligtvis 10–20 procent.

”Vårt mål är att göra blockchain-teknik tillgänglig för utvecklare, även de utan mycket tidigare erfarenhet av det. Verktyget är så enkelt att använda att de flesta appar kan skapas på några timmar eller högst flera dagar. ”
– Samuel Šramko, CTO och medgrundare av Tatum

Tusentals kunder under den första månaden

Tatum öppnade sin plattform för utvecklare i december, med över 3500 registrerade under bara den första månaden. Starten med öppen källkod är alltid på jakt efter unika talanger att gå med i sitt team.

Förra året växte Tatum från 10 till 23 personer, varav ungefär hälften är under utveckling. I december 2020 tillsattes en ny rådgivande styrelse för den Brno-baserade startupen. Bland dess medlemmar ingår Samir Ghosh, Vish Pai, Chris Mossing och Patrick Pahl, alla erfarna inom Silicon Valley, som hjälper företaget att närma sig målet att bli ett verktyg för blockchain-apputveckling.Source link

Related posts

Hur en serie Elon Musk Tweets hjälpte ledande investerare till Dogecoin, en Meme-inspirerad kryptovaluta värt 4 cent

Bitcoinguide

Winding Tree lanserar ORGiD Bot, effektiviserar verifiering av digital identitet mellan blockchain-företag »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Iván Marchena lämnar PrimeXBT efter kort stint som LATAM VP

Bitcoinguide