Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

BlackRock trading Bitcoin hur mycket BTC innehas av institutioner?


Enligt en Coindesk-rapport och en lagstadgad ansökan till Securities and Exchange Commission (SEC) har värdepappersföretaget BlackRock börjat handla med Bitcoin-terminer. BlackRock har enligt uppgift tilldelat en liten del av sin portfölj i BTC på Chicago Mercantile Exchange finansiella derivatplattform.

Med 8,6 biljoner USD förvaltade tillgångar (AUM) är BlackRock ett av de största värdepappersföretagen i världen. I en intervju för CNBC uppgav BlackRock CIO Rick Rieder i februari att de hade “börjat dabla” i Bitcoin.

Enligt dokumentet investerade BlackRock 6,5 miljoner dollar i 37 terminkontrakt på CME BTC-baserade derivat. Vid tidpunkten för tilldelningen uppskattades BlackRocks position ungefär representera mycket mindre än 1% av företagets investeringsfond. Företaget gör anspråk på vinster på 360 000 dollar på sin initiala investering. Det finns spekulationer om att kontrakten löpte ut den 26 mars.

I intervjun uppgav Rieder att den nuvarande makroekonomiska miljön har tvingat investerare att leta efter värdeförvaringshus. Tillgångar som BTC erbjuder uppskattning och säkring mot inflation, tillade Rieder:

Min mening är att tekniken har utvecklats och förordningen har utvecklats till den punkt där ett antal människor tycker att den borde vara en del av portföljen, så det är det som driver upp priset (…). Jag skulle inte lägga ett nummer på den procentuella fördelningen man borde ha, beror på hur resten av din portfölj ser ut.

6% av Bitcoin-utbudet innehas av institutioner

I skrivande stund handlas Bitcoin till 58722 $ med vinster på 0,7% på 24-timmarsdiagrammet. På veckodiagrammet och månadsdiagrammet uppvisar BTC vinster på 8% respektive 31,1% med ett marknadsvärde på $ 1,09 biljoner.

Bitcoin BTC
BTC ökar i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Tidigare meddelade Goldman Sachs lanseringen av sitt Bitcoin-erbjudande för sina rikaste kunder. Bestående av ett urval av produkter inklusive Bitcoin-futures och direkt exponering för kryptovalutan uppgav bankinstitutet att de fick press från sina kunder.

Något liknande hävdade Morgan Stanley för några veckor sedan när det meddelade lanseringen av 3 fonder som kommer att ge BTC exponering för sina kunder med konton på mer än 5 miljoner dollar. Under de senaste dagarna har fall av institutionell antagande av BTC ökat. Många representerar en radikal förändring av institutionernas inställning.

Data från Bitcoin Treasuries indikerar att institutioner som har köpt BTC har cirka 6,54% av dess totala utbud eller 79 494 670 635 dollar. MicroStrategy har det största beloppet med 0,4% av utbudet eller 91 326 BTC, följt av Tesla med 48 000 BTC och 0,2% av utbudet.

Source link

Related posts

Kraftfull botten signal fläckig i XRP, men det finns en fångst

Bitcoinguide

En 5% -flyttning driver Bitcoin till ett biljettvärde på 1 biljon dollar

Bitcoinguide

Bitcoin.com Exchange för att lista XCUR, Token Behind Curate’s All-in-One Marketplace – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide