Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

“Black Swan” -författaren Nassim Taleb rekommenderar att hålla sig borta från Bitcoin, med hänvisning till ingen länk till inflation eller “något ekonomiskt” – Marknader och priser Bitcoin News


Den berömda författaren till The Black Swan, Nassim Nicholas Taleb, säger att investerare inte ska köpa bitcoin. För att säkra mot den nuvarande turbulenta marknaden rekommenderar han att köpa aktier eller fastigheter och betona att bitcoin inte har någon koppling till inflation eller “något ekonomiskt.”

Nassim Taleb rekommenderar mot Bitcoin-investering

Nassim Nicholas Taleb, den berömda författaren till “The Black Swan”, har delat med sig av synen på bitcoin och hur man kan säkra sig mot den nuvarande turbulenta marknaden i en intervju med CNBC fredag. Taleb är en libanesisk-amerikansk forskare, matematisk statistiker, tidigare optionshandlare och riskanalytiker.

Han frågades om kryptovaluta, särskilt bitcoin, med tanke på att investerare i allt högre grad har omstrukturerat sina portföljer med denna tillgångsklass. När det gäller bitcoin, ”Det har egenskaperna hos ett öppet Ponzi-schema. Alla vet att det är en Ponzi, säger han och tillägger:

I grund och botten finns det inget samband mellan inflation och bitcoin. Ingen. Du kan få hyperinflation och bitcoin går till noll. Det finns ingen länk mellan dem.

Att erkänna att bitcoin är “ett vackert inrättat kryptografiskt system”, Taleb insisterade på att “det är välgjord men det finns absolut ingen anledning att det ska kopplas till något ekonomiskt.”

“Om du vill skydda dig mot inflation, köp en mark,” rekommenderade han och tillade att man kan “odla oliver på den. Du får olivolja. ” Han fortsatte: “Naturligtvis är den bästa strategin för investerare att äga saker som ger avkastning i framtiden.”

Medan ett antal analytiker stöder Talebs teori att bitcoin inte är en inflationssäkring, tror vissa annorlunda. Investeringsbanken Goldman Sachs sa i december förra året att “bitcoin är detaljhandelsinflationssäkring” och noterar att det “ersätter guld som den valfria inflationssäkring.” Det brittiska kapitalförvaltningsföretaget Ruffer skrev att bitcoin ”fungerar som en säkring för några av de monetära och marknadsriskerna som vi ser.” Deutsche Bank observerade att det “verkar finnas en ökande efterfrågan på att använda bitcoin där guld brukade användas för att säkra dollarrisk, inflation och andra saker.”

Avslutande fredagens intervju om hur man säkrar risk på dagens marknad, sade Taleb:

Håll dig borta från bitcoin. Köp aktier som är stabila och köp saker du förstår.

Han upprepade också att investerare också kan ”köpa en mark” och odla något på den, som i hans tidigare olivsexempel.

Den berömda författaren var ursprungligen en bitcoin-förespråkare och trodde att BTC kan användas som en valuta. Men när han såg att priset på bitcoin är mycket flyktigt och investerare använder kryptovalutan som ett medel för spekulation började han sälja av sin bitcoin och började kalla den en misslyckad valuta.

Vad tycker du om Nassim Talebs råd om bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

2 viktiga skäl till att Bitcoin Bulls förväntar sig ytterligare uppåt

Bitcoinguide

Exotisk biluthyrning MPH Club accepterar nu Bitcoin – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

MTI VD och hustru utfärdat med provisorisk sekwestreringsbeslut av Sydafrikas högsta domstol – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide