Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

“Black Swan” -författaren drar en 180-Nassim Taleb säger att “Bitcoin är ett misslyckande, åtminstone för nu” – Bitcoin News


Den 12 februari förklarade den välkända libanesisk-amerikanska essayisten och riskanalytikern Nassim Nicholas Taleb att den ledande digitala valutan bitcoin är ett misslyckande, åtminstone för tillfället. Kryptovalutafans har varit upprörda av Talebs uttalanden nyligen, efter att det verkar som den berömda författaren har gjort hela 180 efter att ha stött kryptotillgången i flera år.

Nassim Taleb är inte imponerad av Bitcoin dessa dagar

Nassim Nicholas Taleb är en mycket populär författare, matematisk statistiker och forskare. Under åren har Taleb varit mycket kritisk mot dagens monetära system, den nuvarande finansbranschen och de senaste finansiella kriserna. Filosofen är mest känd för sina böcker “The Black Swan” (2010) och “Antifragile: Things That Gain from Disorder” (2012).

Efter att Satoshi Nakamoto släppt Bitcoin-nätverket var Taleb initialt mycket optimistisk om denna framväxande teknik och genom åren skrev han positiva saker om den digitala tillgången.

Nassim Nicholas Talebs senaste kritik av bitcoin verkar ha rört BTC-communityn för för inte så länge sedan gillade Taleb bitcoin och skrev om den digitala tillgången i ett positivt ljus. “[Bitcoin’s] enbart existens är en försäkringspolicy som kommer att påminna regeringarna om att det sista objektet som skulle kunna kontrollera, nämligen valutan, inte längre är deras monopol. Detta ger oss, publiken, en försäkring mot en Orwell-framtid, ”skrev Taleb 2018.

För två år sedan i ett inlägg som publicerades på Talebs Opacity-blogg med titeln “Det kan misslyckas men vi vet nu hur man gör det” förklarade författaren att “Bitcoin är en utmärkt idé.” Taleb sa att hans uppsats ursprungligen skrevs som ett förord ​​till boken skriven av Saifedean Ammous, men han betonade också att han inte prenumererade på Saifedean Ammous “crankish and conspiratorial ideas.” När man diskuterade bitcoin (BTC) var Talebs uppfattning vid den tiden att kryptovalutan var ett kraftfullt djur.

“Det uppfyller behoven hos det komplexa systemet, inte för att det är en kryptovaluta”, skrev Taleb. ”Men just för att den inte har någon ägare, ingen myndighet som kan besluta om dess öde. Det ägs av publiken, dess användare. Och det har nu en meritlista på flera år, tillräckligt för att det ska vara ett djur i sig själv. ”

År 2021, särskilt den 12 februari, beslutade Nassim Nicholas Taleb att berätta för allmänheten att han sålde en del av sin bitcoin. Dessutom kritiserade Taleb ett antal personer inom kryptosamhället mot den sista änden av sin tweet.

“Jag har blivit av med min BTC”, den kända författaren twittrade till sina 705 000+ Twitter-följare. “Varför? En valuta ska aldrig vara mer volatil än vad du köper [and] sälja med det. Du kan inte prissätta varor i BTC, sade den tidigare optionshandlaren.

Taleb tillade vidare:

I det avseendet är det ett misslyckande (åtminstone för tillfället). Det togs över av Covid som förnekade sociopater med sofistikerade amöber.

Taleb var inte klar med sin svåra kritik och bestämde sig för att lägga till sitt första uttalande. “Det andra problemet BTC Protozoa [doesn’t] få: överklagandet av en kryptovaluta beror på viss opacitet, dess förmåga att underlätta skattebedrägeri och penningtvätt, ”Taleb twittrade. ”Du kan anonymisera ett guldmynt genom att smälta om det. Du kan omarbeta en sked. BTC är mer smidigt än kontanter. BTC-volatilitet sjunker inte med tiden / kl [a] högre pris, precis vad du inte behöver, ”betonade den berömda författaren vidare.

Paul Sztorc: ‘Saner Bitcoiners har blivit tystare nyligen’

Naturligtvis var förespråkare av kryptovaluta och bitcoin inte så nöjda med Talebs uttalanden. Den populära bitcoiner Pierre Rochard berättade Taleb att “bitcoin kraschar”, medan förespråkaren för digital tillgång Chris Ellis sa “[Bitcoin is] synkronisering med den globala ekonomin. ”

“Det är som att titta på förloppsindikatorn för en gammal säkerhetskopia av bandet utan att tiden är klar”, Chris Ellis fortsatt.

Många bitcoinare hävdade med Taleb att bitcoinvolatiliteten faktiskt sjunker med tiden eftersom data visar att detta är sant.

Andra svarade på ett annat sätt och diskuterade ämnet ur ett alternativt perspektiv. Mjukvaruutvecklaren, Paul Sztorc, pratade om hur förnuftigare BTC-människor inte har varit lika högljudda på senare tid.

”Tyvärr är det sant att de flesta av Bitcoiners det [Nassim Nicholas Taleb] talade med var förlägen (nämligen Saifedean som gör det till sitt uppdrag att avvisa alla intelligenta rimliga människor). Saner BTC-användare har blivit tystare nyligen, ”Sztorc sa på Twitter.

Sztorc fortsatte:

Det är precis som [Chris] DeRose / Junseth förutspådde för länge sedan. ”Enforcer” -typer, som är mycket bra på att trycka på det lättlästa för att öka sitt engagemang, men motbjudande för utomstående eller oberoende tänkare. Jag antar att det är folket [Nassim Nicholas Taleb] hänvisar till.

Nassim Taleb övertygas inte av motbevis, säger ‘Bitcoin Misfits Share the Monocellular Brain’

Efter Talebs första tweet den 12 februari, författaren twittrade lite mer den 14: e och kritiserade Dan Held från Kraken FX. Blockchain-forskaren Willy Woo svarade på Talebs kritik och sa att “volatilitet är en röd sill.”

”Den mest troliga vägen är att BTC blir en reservtillgång som stöder valuta. Att tänka på det som en räkenskapsenhet är en baksmälla från jordbruksåldern när vi hade snäckskal och silverklumpar. Vi befinner oss i en digital tidsålder nu, vi har levande index och korgar, ”tillade Woo. Trots allt försvar och svar mot Talebs nya tankesätt verkar författaren inte gynna kryptotillgången som han gjorde tidigare.

Till och med i april förra året, när nyheterna blev virala att Bank of Lebanon tillämpade strikta regler för lokal överföring av pengar, Taleb twittrade: “Använd kryptovalutor!”

Men idag är en annan historia, och på söndagsmorgon (EST) svarade Taleb till synes på ett antal “reservtillgångar” Twitter-svar.

”Bitcoin-felanpassningar delar den monocellulära hjärnan [and] logiska ledningsfel: ‘BTC är en bra idé, därför kommer det att vara * THE * reservvaluta’ (dvs. inga andra idéer [and] ingen annan reserv). Reserv ≄ Flyktig. [Plus] Det är inte tänkt att vara flyktigt till högre priser. [Plus] Aldrig hittat användningar, ”Taleb insisterade.

Vad tycker du om Nassim Nicholas Talebs nyligen svåra kritik av bitcoin och bitcoin-förespråkare i allmänhet? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

antifragil, Bitcoin, Bitcoin (BTC), bitcoinvolatilitet, BTCs volatilitet, Chris DeRose, Chris Ellis, Kritik, kryptovolatilitet, Cryptocurrency, Dan Held, Junseth, monocellular, Nassim Nicholas Taleb, NNT, Paul Sztorc, Pierre Rochard, Saifedean Ammous , The Black Swan, Willy Woo

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter, Google Aktier,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Det är då Bitcoins bull-run kommer att avslutas, säger stor gruvarbetare

Bitcoinguide

Över $ 6 miljarder i Bitcoin-alternativ kommer att löpa ut idag, aprilavtalen visar satsningar för $ 80 000 per BTC – Bitcoin News

Bitcoinguide

Från EUR på ditt bankkonto till BTC eller NIM i “Your-Keys-Your-Coins” -plånboken på mindre än 5 minuter

Bitcoinguide