Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bittorrent Creator Bram Cohens Crypto Project Chia Sparks hårddisk och SSD-brist – Altcoins Bitcoin News


Den 3 maj kommer tokens som härrör från Chia-nätverket, en smart transaktionsblockkedja skapad av Bittorrent-skaparen Bram Cohen, att börja handla och transaktioner kommer att vara fullt aktiverade. I stället för att använda konsensusalgoritmen proof-of-work kommer Chia att använda en modell som kallas proof-of-space som är beroende av lagring. Med Chias transaktionsstart har projektet gett brist på efterfrågan på hårddiskar och SSD-enheter.

Chia-nätverk bränner avancerad hårddisk och SSD-brist

Bram Cohen, uppfinnaren av den populära torrentapplikationen Bittorent har skapat en kryptovaluta som kommer att lanseras nästa månad. Eftersom Cohen står bakom Chia-projektet har de digitala valutornätets förstadier visat betydande exponering sedan Chia tillkännagavs. Chias team tror att projektet kan ge vem som helst möjlighet att verifiera transaktioner utan att vara beroende av ”engångshårdvara eller en stor elräkning.”

Chia släppte projektets affärsvitbok i februari 2021 och nätet lanserades den 19 mars. Detta gjorde det möjligt för deltagarna att börja få tillgång till jordbruksbelöningar, men det stimulerade också starten på efterfrågan på hårddiskar och SSD-enheter. Transaktioner aktiveras den 3 maj och vid den tidpunkten kan utbyten och mäklartjänster göra det möjligt för människor att handla chia-tokens. Ju närmare Chia-nätverkets transaktionslansering kommer, desto större efterfrågan på lagringskomponenter.

South China Morning Post (SCMP) förklarar att det har varit en stor brist i Kina när det gäller SSD och hårddiskar. Kinesiska hårddisk- och SSD-tillverkare säljs snabbt och produktpriserna har skjutit i höjden på sekundära marknader.

Bittorrent Creator Bram Cohens Crypto Project Chia Sparks hårddisk och SSD-brist
Chia-dokumentation säger ”ett Proof-of-Space-protokoll är ett i vilket: en Verifier kan skicka en utmaning till en Prover, och Prover kan visa för verifieraren att Prover reserverar en viss mängd lagringsutrymme vid den exakta tiden. Protokollet om bevis på rymden har tre komponenter: plottning, bevisning / jordbruk och verifiering. ”

Kinesiska e-handelsmarknader som JD.com och Taobao har sett högkvalitativa hårddiskmodeller säljas snabbt sedan Chia Mainnet lanserades. En kundserviceagent för Taobao har sett efterfrågan öka och betonade att kunderna är chia gruvarbetare.

”Många har frågat om stora hårddiskar för chia-gruvdrift de senaste dagarna”, konstaterade Taobao-agenten. Agenten förklarade också att märkesutrustning från Western Digital och Seagate har upplevt brister.

Bittorrent Creator Bram Cohens Crypto Project Chia Sparks hårddisk och SSD-brist
En visuell förklaring av Chia-nätverkets Proof-of-Space-protokoll.

På kinesiska e-handelsplattformar Taobao och JD.com har flera modeller av hårddiskar i företagsklass med stor kapacitet sålt ut. En hårddisk- och SSD-säljare i Shenzhen som heter Qin förklarade att priserna på den här utrustningen på sekundära marknader kan vara upp till 50% till 60% högre än detaljhandeln. “Du kan också bryta chia med 4 TB hårddiskar eftersom vi inte har några hårddiskar över 4 TB i lager”, betonade Qin.

”Under högtider har priserna varit minst 60 procent högre än vanligt. Priserna sjönk lite nyligen men de är fortfarande cirka 50 procent (högre än normalt) nu, “berättade en annan leverantör vid namn Chen. Chia-nätverkets lagringsincitament har ökat lagringsproduktförfrågningarna avsevärt och hårddiskar mellan 4TB och 18TB ser den högsta efterfrågan.

Cohens framgång med Bittorrent har drivit Chia Hype

Förutom den hype som härrör från skaparen Bram Cohen och spekulationerna som bildas inom kryptosamhället verkar riskkapital också intresserat av Cohens krypto. År 2018 samlade Chia 3,4 miljoner dollar från Greylock, Andreessen Horowitz och Angellists Naval Ravikant.

Chia kan också vara en Ethereum-konkurrent eftersom den har sitt eget onchain-programmeringsspråk som heter Chialisp. Cohen har förklarat att de smarta transaktionerna Chialisp tillåter allt från färgade myntteknologier, atombyten, multi-sig-plånböcker, återvinningsbara plånböcker, auktoriserade betalningsmottagare och mer.

Cohens tidigare projekt som cementerade hans berömmelse, Bittorrent, såldes till Justin Sun och ägs och drivs nu av blockchainföretaget Tron. Fildelningsoperationen Bittorrent såldes enligt uppgift till Tron för 126 miljoner dollar 2018.

Vad tycker du om efterfrågan på hårddiskar och SSD-enheter som skjuter i höjden över det kommande Chia-nätverkets transaktionslansering? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

2018, Andreessen Horowitz, Bitcoin, BitTorrent, Bram Cohen, Chia, Chia Network, Greylock, hårddisk, hårddiskar, justin sun, Naval Ravikant, PoW, Proof of Work, proof-of-space-time, Proof-of-Storage , SSD, SSD, Lagring, tron

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Chia-dokumentation, Seagate,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Den första DEX som kompenserar för gasavgifter börjar erbjuda skyhöga belöningar för likviditetsleverantörer

Bitcoinguide

Minskning i Bitcoin Hashrate gör att gruvarbetare tjänar 16,7 miljoner dollar på 24 timmar

Bitcoinguide

AMD kommer inte att begränsa Crypto Miners från att använda sina grafikkort – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide