Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitmex-grundare Ben Delo överlämnar sig till amerikanska myndigheter – Arthur Hayes att följa i april – Nyheter Bitcoin News


Juridiska problem med kryptoutbyte Bitmexs grundare gör fortfarande rubrikerna. Benjamin Delo överlämnade sig till de amerikanska myndigheterna, och Arthur Hayes gick med på att göra samma manöver i april.

Delo släpptes på en borgen på 20 miljoner dollar

Enligt Bloomberg reste Bitmex medgrundare Benjamin Delo från Storbritannien till USA och erkände sig oskyldig inför den amerikanska magistratsdomaren Sarah L. Cave. Han släpptes emellertid senare efter att ha lagt ut en borgen på 20 miljoner dollar.

Enligt frigöringsvillkoren fick Delo av domaren återvända till Storbritannien. Ändå är han inställd att möta en domstolskonferens planerad till maj.

Tillsammans med Arthur Hayes och Samuel Reed var Delo med och grundade kryptoderivatutbytet, men de anklagades i oktober 2020 för att ha brutit mot Bank Secrecy Act (BSA). Anklagelsen lämnades in av Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och USA: s justitieministerium.

BSA kräver att finansinstitut tillhandahåller dokumentation med transaktioner över $ 10.000-tröskeln. Syftet med en sådan åtgärd är att förhindra penningtvätt genom banksystemet.

Dessutom anklagades Gregory Dwyer, en av de första anställda vid kryptobörsen, mitt i Bitmex juridiska bråk med de amerikanska myndigheterna. Han är fortfarande i frihet från presstiden.

En talesman för Delo sa till Bloomberg:

Anklagelserna är ogrundade och en överdrift från amerikanska myndigheter och Delo avser att försvara sig mot anklagelserna och rensa sitt namn i domstol.

Hayes to Surrender den 6 april på Hawaii

Den 17 maj 2021 tillkännagav den amerikanska tingsrätten för södra distriktet i New York att Arthur Hayes också gick med på överlåtelse i USA den 6 april 2021. Han kommer att släppas på en obligation på 10 miljoner dollar, säkerställd med 1 miljon dollar insättning kontant.

Hayes bor för närvarande i Singapore, och enligt domstolsansökan kommer han att vara närvarande vid de amerikanska myndigheterna på Hawaii.

Reed är också en fri man efter att ha arresterats 2020 och publicerat en obligation på 5 miljoner dollar.

Vad tycker du om kapitulationen från båda medgrundarna? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Sydkoreanska mammor tar ledningen när det gäller att köpa Bitcoin trots Coronavirus-pandemin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

MahaDAO att lista MAHA och ARTH med BitMax.io – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Studien hittar kryptovalutabedrägerier ökade 40% 2020, prognoser en ökning med 75% år 2021 – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide