Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitgo vald att hantera beslagtagna kryptovalutor för US Marshals Service – Bitcoin News


US Marshals Service har publicerat ett kontrakt som visar att kryptovärden Bitgo har valts för att hantera brottsbekämpningens beslagtagna bitcoin som förvärvats genom brottslig förverkande. Den avtalade affären är 4,5 miljoner dollar för lagring, underhåll och bortskaffande av kryptovalutor enligt dokument som släpptes på onsdagen.

USMS pennar en affär med Bitgo

Under de senaste tio åren har den amerikanska regeringen beslagtagit en betydande mängd bitcoin (BTC) och andra digitala tillgångar från brottmål. Traditionellt har US Marshals Service (USMS) varit ansvarig för dessa medel som härrör från högprofilerade fall som Silk Road-marknadsundersökningen.

Sedan 2019 har USMS letat efter en rekryterare eller en vårdnadshavare som kan hantera de kryptotillgångar som den amerikanska regeringen beslagtagit. Den statliga enheten publicerade ytterligare ett erbjudande den 24 april 2020 för ett kontrakt värt 4,5 miljoner dollar.

”United States Marshals Service (USMS) har ett krav på lagring, underhåll och bortskaffande av beslagtagna / förverkade virtuella valutor”, USMC: s ursprungliga anmärkningar. ”Syftet med detta kontrakt är att tillhandahålla hela utbudet av tjänster för hantering och avyttring av virtuell valuta. Detta inkluderar men är inte begränsat till sådana aktiviteter som redovisning, kundhantering, granskning av efterlevnad, hantering av blockchain-gafflar, skapande och hantering av plånböcker, generering av privata krypteringsnycklar och förvaring, säkerhetskopiering och återställning av privata krypteringsnyckelmaterial, airdrops, etc., samt som framtida åtgärder i samband med förverkande av virtuell valuta. ”

Över 4,5 miljoner dollar för hantering av krypto som beslagtagits i brottslig förverkan

Den 21 april 2021 tilldelades kontraktet till Bitgo, det digitala tillgångsföretaget och säkerhetsföretaget med huvudkontor i Palo Alto. Kontraktets längd har inte redovisats i kontraktsansökningarna. Före Bitgos partnerskap med brottsbekämpande organ hanterade USMC, FBI och justitieministeriet lagring och auktioner.

Just nyligen avslöjade avdelningen att den hade tagit över 1 miljard dollar i bitcoin från Silk Road-marknaden. Den brottsliga förverkandet härstammar från en person som kallas “Individual X” och det antas att personen kan vara en av de oseriösa agenterna som blev fångade med att stjäla bitcoin under utredningen.

Företaget som grundades av Mike Belshe och Ben Davenport 2013 har vuxit mycket sedan Bitgos start. Företaget hanterar redan kryptotillgångar för miljarder dollar och är också vårdnadshavare för projektet Wrapped Bitcoin (WBTC). BTC som hålls i förvar för WBTC-projektet är cirka 156087 BTC enligt Dune Analytics-statistik.

Affären med USMS kan se att Bitgo hanterar en betydande summa kryptokurvor från dåligt uppnådda vinster framöver. Palo Alto-företaget kommer att få 4549 672 dollar för att hantera den amerikanska myndighetens brottsbekämpande organ och uppfylla kontraktskraven.

Vad tycker du om United States Marshals Service som kontrakterar Bitgo för att hantera kryptotillgångar för den statliga enheten? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Ben Davenport, Bitcoin, Bitcoin (BTC), straffrättslig förverkande, Department of Justice, DOJ, FBI, Individual X, Mike Belshe, Palo Alto, beslag, Silk Road Marketplace, United States Marshals Service, USA: s regering, USMS

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

UBS Chief Economist säger att “Bitcoin nekas för minoritetsgrupper som har minskat onlineåtkomst” – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Privat meddelandeappsignal accepterar nu donationer i kryptovalutor – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Lagerhandlare Dave Portnoy dumpar alla sina hundmynt för att köpa Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide