Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoins struktur bruten, denna metriska poäng till frälsning


Björnar orsakar förödelse på kryptomarknaden och stora mynt blöder ut under de lägre och högre tidsramarna. Bitcoin (BTC) är i en nedåtgående trend med en korrigering på 9% under den senaste dagen och 20,9% i 7-dagarsdiagrammet. Med ett börsvärde under 1 biljon dollar för det första sedan februari verkar prisåtgärden gynna pessimisterna.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med medelförluster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Analytikern William Clemente har dock pekat på den aktuella finansieringsgraden för BTC-terminer över alla börser. I skrivande stund ligger dessa mätvärden på 0,03%. Som diagrammet nedan visar, kunde priset få fart och gå varmt mot nya toppar varje gång BTC: s futuresfinansieringsgrad nådde dessa nivåer. Analytikern sa:

Något silverfoder: Girighet har spolats ut ur bitcoinmarknaden. Dessa återställningar i finansieringsräntor har varit ett bra mått på marknadsstämningen. Vanligtvis när marknaden är mest tveksam att gå lång är det bästa tiden att gå långt på tjurmarknader. Vi är väldigt nära botten.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: William Clemente

Ett stort antal hävstångspositioner och dess efterföljande avveckling under förra veckan är en av anledningarna till BTC: s prisåtgärd. Men de senaste månaderna har Bitcoin bildat ett mönster. Som Clemente också påpekade, trender kryptovalutorna nedåt mot slutet av månaden för att återuppta sitt rally.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: William Clemente

Två andra mätvärden indikerar möjlig uppskattning av BTC: s pris. Först, SOPR (Spent Output Profit Ratio), mätvärde som används för att mäta Bitcoin-innehavares vinster och förluster. Nu, som Clemente sa och visar i diagrammet nedan, närmar sig SPOR sitt återställningsmärke nära 1.

När tjurmarknaden sträcker sig och detaljinvesterare vidtar åtgärder blir det mer sannolikt för BTC: s SOPR att sjunka under 1 och erbjuda “stora köpmöjligheter”. Clemente sa:

För närvarande närmar sig SOPR hela återställningsmärket, vilket innebär att priset antingen har nått eller är mycket nära att nå botten av den nuvarande korrigeringen.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: William Clemente

Men kanske är det mest hausseartade måttet Bitcoin-gruvarens nettopositionsändring, ett mått som används för att mäta mängden köp- och försäljningspress för denna sektor. Sedan början av april har gruvarbetare slutat sälja sina varor och börjat på en ackumuleringstrend. Mycket annorlunda än tjurmarknaden 2016 och 2017, som analytikern sa:

Under tjurmarknaden 2016/2017 sålde gruvarbetare konsekvent. Detta är en nyckeldifferentierande faktor mellan den cykeln och den nuvarande, möjligen möjliggjort av nyligen mogna Bitcoin-upplånings- / utlåningsplattformar.

Bitcoinbjörnar kan fortsätta sitt angrepp

Å andra sidan hävdar näringsidkaren Bob Loukas gårdagens kryptokrasch har varit den första sedan mars 2020, då “Black Thursday” tog BTC under $ 4000. Därför tror han att något har brutits i marknadens struktur som avslutar rallyt som tog Bitcoin till nuvarande nivåer.

På kort och medellång sikt bör investerare ta vinster och rotera sin position för maximal vinst, enligt Loukas. Nästa fas kan bestå av konsolidering och lägre nivåer i maj. Men näringsidkaren betonade att allt förblir som en möjlighet och inte en förutsägelse, han Lagt till det följande:

För dem som redan är oroliga över ett slut på tjurmarknaden, säger jag, MYCKET tvivlar på det. Denna tjurmarknad har kommit att tända ett godståg och jag har ännu inte sett något som liknar den typ av hög (topp) du förväntar dig före en krasch.

Source link

Related posts

BazarSwap, världens första decentraliserade P2P-utbyte för ERC20-tokens Kickstarts-operationer

Bitcoinguide

Bill Maher hånar Bitcoin, med hänvisning till Warren Buffett, Bill Gates, Nassim Taleb – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Partners With Grayscale, Will Hold BTC on Balance Balance – News Bitcoin News

Bitcoinguide