Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoins snabba ökning borde tvinga Crypto-investerare att äga guld, säger Top Miner – Bitcoin News


Sandeep Biswas, verkställande direktör för Newcrest Mining, en av världens största guldgruvar, har sagt att den kraftiga ökningen av bitcoinpriserna skulle tvinga kryptoinvesterare att hålla guld som en tillflyktsortstillgång.

I en intervju den 11 februari med Bloomberg TV kritiserade Biswas bitcoins (BTC) volatilitet medan han gillade guldets referenser som en tidstestad fristad mot monetär inflation.

“Om du gillar kryptos vill du överväga att ha lite guld”, säger Biswas, som är chef för Australiens främsta guldproducent. “[Bullion] kan fungera som en liten säkring mot kryptos volatilitet. ”

Bitcoin har gjort jämförelser med guld, och den bästa kryptovalutan accepteras nu i vissa kvartal som guldets digitala motsvarighet. Den här veckan sprang BTC till rekordhöga $ 48 800 efter att Tesla, den Elon Musk-ägda elbilstillverkaren, avslöjade en investering på 1,5 miljarder dollar i den digitala valutan.

Teslas investering återupplivade debatten om bitcoin så småningom skulle ta över guld som den säkra tillflyktsorten. Biswas var inte imponerad och betonade att guld var mer stabilt än BTC, och kryptoinvesterare som ägde ädelmetallen stod för att dra nytta av denna stabilitet. Han förklarade:

Guld är en annan klass av investeringar. Det är en materiell tillgång: du kan se det, du kan röra vid det, du kan känna det, du kan forma det, du kan göra det till smycken, vad du än vill.

Enligt Goldman Sachs Group Inc. kan bitcoin och guld existera tillsammans, även om kryptotillgången fortsätter att ta bort metallen från några av sina investeringar. Goldman tror att guld kommer att uthärda huvudflykten. Bloomberg råvarustrateg Mike McGlone hävdade också att BTC har mognat till en guldliknande värdebutik – en digital version av guld.

Spotguld är ungefär 3% lägre än hittills till 1826 $ per uns efter att ha nått en rekordhög nivå över 2000 $ förra året. I skrivande stund handlades varje bitcoin för cirka 47 649 dollar, en ökning med 0,18% under det senaste dygnet, enligt data från marknader.Bitcoin.com.

Vad tycker du om Sandeep Biswas förslag? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

MDEX.COM har topp DEX-rankning på Coinmarketcap och Coingecko

Bitcoinguide

Beaxy påskyndar automatiserad handel genom Hummingbot-partnerskap – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin bildar bullish mönster, varför BTC kan klättra över $ 58K

Bitcoinguide