Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoins minskande volatilitet gör det mer tilltalande för institutioner, reviderar BTC-prisförutsägelse till $ 130 000 – Marknader och priser Bitcoin News


JP Morgan säger att bitcoins volatilitet har minskat de senaste veckorna, vilket gör kryptovalutan mer tilltalande för institutionella investerare. Investeringsbanken har också reviderat sitt bitcoin-prismål till 130 000 dollar.

Ökad institutionell antagande, ny prisförutsägelse för Bitcoin

JPMorgan sa förra veckan att bitcoins prisvolatilitet har minskat de senaste veckorna och noterade att detta har gjort kryptovalutan mer tilltalande för institutionella investerare som söker tillgångar med låg korrelation för att diversifiera sina investeringsportföljer.

Bitcoins höga volatilitet har varit ett av de största hindren för BTC-antagande av institutioner, förklarade JPMorgan och tillade att det nu ser tecken på att kryptovalutans volatilitet normaliseras.

“Den senaste förändringen i korrelationsstrukturen för bitcoin i förhållande till traditionella tillgångsslag” kommer sannolikt att öka den institutionella antagandet av bitcoin, utarbetade JPMorgan. Baserat på det nuvarande guldpriset på 1700 USD per troy ounce säger banken: “Mekaniskt skulle bitcoinpriset behöva stiga [to] 130 000 dollar för att matcha den totala privata sektorns investeringar i guld. ” Om bitcoins volatilitet fortsätter att konvergera med guldets volatilitet, säger banken att det långsiktiga prismålet skulle vara $ 130 000 och tillade:

Med tanke på hur stor den finansiella investeringen i guld är, innebär en sådan trängsel av guld som en ” alternativ ” valuta stor uppgång för bitcoin på lång sikt.

Investeringsbanken förutspådde tidigare att priset på bitcoin skulle nå $ 146 000 på lång sikt, men sänkte sin uppskattning då guldpriset nyligen sjönk från en topp på $ 1 900 per troy ounce. “Nedgången i guldpriset sedan dess har mekaniskt minskat den uppskattade uppåtriktade potentialen för bitcoin som ett digitalt alternativ till traditionellt guld, förutsatt en utjämning med guldportföljens vikt”, förklarade banken.

JPMorgan’s bitcoin-prismål baseras på företagets förväntningar på att bitcoins volatilitet kommer att konvergera med guld. Denna konvergens kommer dock inte att ske inom en snar framtid, eftersom den tre månaders realiserade volatiliteten för bitcoin nyligen låg på 86%, mot bara 16% för guld. Investeringsbanken noterade:

En konvergens i flyktigheter mellan bitcoin och guld kommer sannolikt inte att ske snabbt och är sannolikt en flerårig process. Detta innebär att ovanstående $ 130 000 teoretiska bitcoin-prismål bör betraktas som ett långsiktigt mål.

Vad tycker du om JPMorgan’s bitcoin-förutsägelse? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

5 Kritiska Bitcoin Trading Takeaways för den här veckan när priset faller

Bitcoinguide

Lindsey Lohan hoppar in i NFT-marknaden som auktionerar sin egen skapelse – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Veteran Fund Manager klandrar Bitcoin för massiva guld ETF-utflöden

Bitcoinguide