Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoins konsolidering över $ 45 000 fortsätter: Vad är nästa för BTC?


Efter några häpnadsväckande ögonblick förra veckan verkar priset på Bitcoin ha stabiliserats åtminstone för tillfället.

Faktum är att Bitcoin sjönk så lågt som $ 43K på söndagen den 28 februari innan han gjorde en återhämtning över $ 46K på måndagen. Sedan dess har Bitcoin brutit mot motståndslinjen på 51 000 $ och vid pressen avvecklat cirka 47 200 $.

Och med undantag av söndagen den 28: e och några ögonblick i början av februari, avslutas denna vecka den fjärde veckan i rad som Bitcoin har upprätthållit nivåer över $ 45K. Vid sitt högsta värde under denna period var Bitcoin kort värt nästan $ 58K.

Eftersom Bitcoin fortsätter att upprätthålla nivåer över $ 45K, verkar frågor om huruvida Bitcoin kommer att dyka under $ 40K (eller till och med $ 30K) vara mindre bekymrade för Bitcoin hodlers.

Faktum är att ett antal rubriker under det senaste dygnet har pekat i motsatt riktning. Bloomberg rapporterade att Galaxy Digital Founder, Mike Novogratz nyligen upprepade sin förutsägelse för Bitcoin till $ 100.000; Kvarteret rapporterade att en “Goldman Sachs kryptoundersökning visar[ed] 22% av de tillfrågade förväntar sig $ 100.000 plus bitcoin. ”

Enligt Reuters, Goldman tillkännagav tidigare i veckan att man “startat om sin kryptovalutahandel och kommer att börja handla bitcoin-terminer och icke-leveransbara terminer för kunder från nästa vecka.” I andra nyheter meddelade Purpose Bitcoin ETF, den första bitcoin-börshandlade fonden (ETF) i Nordamerika den här veckan att den nu innehar över 11 000 bitcoins.

Med andra ord kan $ 100.000 mycket väl komma i framtiden för Bitcoin. Men för närvarande har Bitcoin fortfarande mycket att växa att göra och mycket växande smärtor att övervinna. Vad bidrar till Bitcoins stabilitet på 45 000 USD och vad är nästa för BTC?

”Den första rädslan för att missa har minskat tillbaka. Nu håller investerare BTC som ett alternativ till kontantsaldon. ”

Richard Gardner, verkställande direktör för leverantör av teknologitjänster, Modulus, berättade också för Finance Magnates att BTC: s prisstabilisering till stor del beror på det faktum att “vanliga enheter börjar köpa in.”

Yuriy Anosov, handelschef på digitala förvaringsföretag, Anchorage.

”Från Elon Musk och PayPal till institutioner som BNY Mellon och betalningsprocessorer som MasterCard. Även långvariga krypto fiender som Shark Tanks Kevin O’Leary, sa han. “[…] De få personer som lämnade naysaying Bitcoin är antingen de som vill köpa till ett billigare pris eller de som har ett intresse av att se till att det misslyckas. ”

Emellertid sa Yuriy Anosov, handelschef på digitala förvaringsföretag, Anchorage, till Finance Magnates att det inte bara är det faktum att fler institutioner köper in Bitcoin. Det är hur de gör det.

“Den ursprungliga rädslan för att missa har minskat tillbaka, nu håller investerare BTC som ett alternativ till kontantsaldo,” sa Anosov. I själva verket verkar särskilt institutionella investerare i allt större utsträckning se Bitcoin som en säkring mot inflation eller ett värde-värde eftersom Federal Reserve fortsätter att skriva ut mer USD.

”Vi ser institutionella investerare be om tjänster som tjänar pengar oavsett om Bitcoins pris går upp eller ner.”

Företag som köper Bitcoin kanske inte har stora delar av sina balansräkningar i BTC-innehav, men Anosov förklarade att de företag som har tagit språnget är i det under lång tid.

“Tesla och Microstrategys drag har blivit lek för en hängiven grupp av företag och detaljhandeln”, sade han och tillade att “på Anchorage ser vi institutionella investerare be om tjänster som tjänar pengar oavsett om bitcoins pris rör sig uppåt eller nedåt.”

Därför. Anosov tror att det är dessa långsiktiga ledare som håller linjen för Bitcoin: ”nedgången förra veckan orsakade att terminsmarknaderna likviderade över 6 miljarder dollar i positioner,” sa han. “Efter att hävstången hade rensats kom marknaden naturligtvis tillbaka till jämnare nivåer eftersom långsiktiga innehavare fortsatte att köpa Bitcoin.”

“Vi börjar se krypto-inhemska företag som Coinbase och BitGo rapportera genom olika ansökningar att de har betydande BTC på sina balansräkningar, vilket ger investerare större förtroende för långsiktiga kryptoinvesteringar,” tillade han.

”Mars är historiskt en björnmånad för Bitcoin.”

Barney Mannerings, grundare av Vega, berättade också för Finance Magnates att Bitcoins senaste prisstabilisering är lika med kursen. Vega är ett decentraliserat derivathandelsprotokoll som överbryggar traditionell finansiering och DeFi.

Föreslagna artiklar

Varför ditt företags ekonomi förlitar sig på utbildning av anställda Gå till artikel >>

Barney Mannerings, grundare av Vega.

“Aggressiva drag åtföljs alltid av konsolideringsperioder, som inträffar när handlare kollektivt säljer sina positioner för att bokföra vinster”, förklarade Mannerings, även om han inte ser Bitcoins innehav över 45 000 USD som “stabilisering” så mycket som en “korrigering”. .

”Bitcoin verkar gå in i en förlängd korrigeringsperiod runt $ 50 000, snarare än att stabilisera sig till ett konstant pris,” förklarade han. “Hur länge marknaden kommer att handla i sidled är svårt att förutsäga, även om många spekulerar i att mars historiskt sett är en baisseartad månad för Bitcoin till följd av att skattecykeln tar slut i många större ekonomier.”

Gardner sa till Finance Magnates att “Bitcoin kommer att vara Bitcoin.”

Richard Gardner, verkställande direktör för teknologileverantörsföretaget Modulus.

”Det kommer att avta och flöda, upp och ner. Bitcoin har en tendens att gå igenom exponentiella prisökningar följt av nedgångar på marknaden. Detta gör marknadsdynamiken för Bitcoin, som alla kryptovalutor, annorlunda än traditionella marknader, men det betyder inte att Bitcoin är förutsägbart. Som på de flesta marknader är det fortfarande mycket spekulativt, och som den gamla CFTC-ansvarsfriskrivningen säger, “tidigare resultat är inte nödvändigtvis ett tecken på framtida resultat”.

“Korrigerande perioder i Bitcoin Bull-marknader representerar ofta goda möjligheter att förvärva Altcoins till rabatterat pris.”

Med andra ord kan Bitcoin ha några veckor framåt.

Detta kan i sin tur negativt påverka altcoinpriserna i DeFi-rymden och därefter. När allt kommer omkring har altcoins handlat på en mycket korrelativ nivå med Bitcoin under hela året hittills. Till exempel när BTC: s börsvärde sjönk på söndagen den 28 februari föll altcoins börsvärde precis tillsammans med det.

Men Mannerings anser att dessa korrigeringsperioder i altcoin-rymden i slutändan är en positiv sak. “Korrigeringsperioder på Bitcoin-tjurmarknader utgör ofta goda möjligheter att förvärva altcoins till ett rabatterat pris”, sa han.

”Altcoins korrelerar starkt med Bitcoin, men de är mycket mer volatila. För många handlare erbjuder detta dem en chans att plocka upp altcoins till en stor rabatt jämfört med deras senaste toppar. Vi ser ofta mycket ackumulering äga rum innan priserna går ännu högre än de var innan Bitcoin-marknaden börjar höja sig ännu en gång. ”

“Altcoin-marknaden påverkas enormt.”

Och även om altcoin-marknaderna har fler korrigeringar framöver inom en snar framtid, påpekade Gardner att bitar fortfarande är på uppgång när det gäller långsiktiga trender. “Altcoin-marknaden påverkas oerhört, särskilt genom en uppgång i intresset”, sa han. ”Priserna stiger som de var 2018, och de som investerade i altcoins vid högvattenmärket 2018 och höll fast vid det. Dessa människor är nu i svart. ”

Utöver tokenpriser har priset på Bitcoin en effekt på DeFi-utlåningsplattformarna som erbjuder Bitcoin-produkter till sina kunder.

Anosov sa till Finance Magnates att: “medan BTC i sig inte påverkar kryptomarknaderna mycket förutom deras medfödda korrelation, fortsätter DeFi att attrahera mer volym eftersom kryptolångivare förlitar sig på DeFi-plattformar mer för att få ut mynt de vill låna ut till sina kunder.”

DeFi trycker vidare

Och medan DeFi-tokenpriser kan fortsätta att vara ännu mer volatila än Bitcoin, fortsätter ett antal projekt inom rymden att arbeta mot sina tekniska mål.

Wall Street-veteran, Jim Bianco, som också är president för Bianco Research och en kolumnist i Bloomberg, berättade nyligen för Fox News att ”DeFi kan störa det nuvarande finansiella systemet på det sätt som rittdelningsföretag störde taxibolag eller internet störde tidningar, eller e -handel stör detaljhandeln. ”

Mängden livskraftiga DeFi-projekt fortsätter att växa. Till exempel, Coindesk rapporterade nyligen att: “Försäkringsmäklare Aon doppar en tå i decentraliserad finansiering (DeFi)”: Företaget har samarbetat med insurtech-plattformen Nayms för att ge kryptovalutahållare en decentraliserad försäkring som täcker programvaru- och hackinducerade förluster.

Det finns verkligen en marknad för denna typ av försäkring i DeFi-rymden. Just den här veckan hävdade ett DeFi-projekt, känt som ‘Meerkat Finance’, att det hade blivit rånat för 31 miljoner dollar på en enda dag efter lanseringen på Binance Smart Chain.

Tyvärr är denna typ av incidenter en ganska regelbunden händelse i DeFi-rymden. Jim Bianco sa att DeFi är ”begynnande och buggy. Det har problem, men de kommer att lösa dem. ”

Source link

Related posts

Blockchain.com fullbordar $ 300 miljoner serie C ledd av DST Global Partners, VY Capital och Lightspeed »CryptoNinjas

Bitcoinguide

eToro bekräftar offentlig notering med SPAC-sammanslagning

Bitcoinguide

DEX-aggregator 1-tums integrerar Bitquerys API-drivna kryptohandelsdata »CryptoNinjas

Bitcoinguide