Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Bitcoin träffar nytt högt över $ 51K och ryggar av stigande obligationsräntor


Bitcoins svindlande tjurkörning visar inga tecken på att sakta ner trots en uppgång i amerikanska statsräntor.

Marknadsledaren för kryptovalutor satte en ny livstid på 51 348 dollar tidigt på onsdagen, efter att ha trängt igenom den psykologiska nivån på 50 000 dollar på tisdag för första gången, enligt CoinDesk 20-data. Priserna har ökat med 53% bara denna månad.

Det senaste steget högre kommer i hälarna av ett tillkännagivande från det börsnoterade företaget MicroStrategy att det planerar att öka sitt bitcoin-stash ännu en gång. Företaget tillkännagav en försäljning på 600 miljoner dollar på tisdag, som kommer att finansiera ytterligare inköp. Business intelligence-företaget har köpt bitcoin sedan augusti 2020 och har en vinst på mer än 2 miljarder dollar på sina innehav.

Enligt Avi Felman, handelschef på BlockTower Capital, kan MicroStrategys tillkännagivande ha varit tidsstyrd för att tvinga en paus över den kritiska nivån på $ 50.000. Företaget gjorde ett liknande tillkännagivande den 7 december, varefter bitcoin gick över det då stora hindret på 20 000 dollar.

Det återstår att se om det senaste steget över $ 50 000 är hållbart, med tanke på att amerikanska obligationsräntor stiger och pressar guldet lägre. Bitcoin betraktas allmänt som en häck mot inflation som guld.

Avkastningen på den 10-åriga statsskuldsnoten klockade en tolvmånadershöjd på 1,33% tidigt i dag och har stigit med över 20 punkter i år. Guld handlas för närvarande på ett tvåveckors lågpris på 1 790 dollar per uns. Bitcoin visar dock motståndskraft och kan komma att pressas om och när reala eller inflationsjusterade avkastningar stiger.

Från och med tisdag gav den 10-åriga obligationslånen -1% i inflationsjusterade termer, enligt uppgifter från US Department of the Treasury.

”” Momentum-fonder som köpte bitcoin som en säkring mot inflation kan sälja om realavkastningen stiger, ”sa Felman till CoinDesk.

Upplevda värdetillgångar går vanligtvis i motsatt riktning till reala obligationsräntor. Till exempel ökade guld mer än $ 600 till ett rekordpris på $ 2075 under de fem månaderna till augusti, eftersom USA: s 10-åriga realavkastning föll från 0,55% till -1,08%. Bitcoin har kartlagt ett häpnadsväckande rally under de senaste 11 månaderna tillsammans med en fortsatt nedgång i avkastningen.

Räntehöjningar kan dock vara begränsade, där Federal Reserve har ett öppet obligationsinköpsprogram och inflationen kommer sannolikt att få en höjning från stigande oljepriser.

Vid tidpunkten för handeln handlar bitcoin runt 50 946 dollar, en ökning med 3,6% på 24 timmar.

Source link

Related posts

Market Wrap: Ether sätter nya toppar när Bitcoin förblir under $ 49K

Bitcoinguide

Blockchain Bites: Bitcoin Volatility has not Shaken Out Institutions

Bitcoinguide

Blockchain Mortgage Platform Figure lanserar SPAC för att samla in 250 miljoner dollar

Bitcoinguide