Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin toppar Q1-resultat med + 103% vinster när guld ökar bak


Messari har sammanställt resultatet för institutionella tillgångar under första kvartalet 2021, och Bitcoin leder paketet med en vinst på 103%. Olja tar andraplatsen, upp + 26%. Men att fortsätta att underprestera är guld och tappar 10%, vilket gör det till den sämsta resultatet förra kvartalet.

Source: @usgoose on Twitter.com

Bitcoin leder vägen

Priset på Bitcoin började året med ett dagligt slut på 29,5 tusen dollar. Detta var på baksidan av en milstolpe 2020, särskilt Q4 2020, där den ledande kryptovalutan lyckades bryta 20 000 dollar, vilket signalerar början på den aktuella tjurcykeln.

Sedan dess har en serie kraftfulla stigningar etablerat Bitcoin som en seriös utmanare. Att göra det desto svårare för både institutioner och investerare på staketet att ignorera. I slutet av förra kvartalet prissattes BTC till 59 000 dollar.

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.com

Samtidigt fortsatte guldet att underprestera. Sedan den högsta nivån på $ 2070 / oz i augusti 2020 slog den glänsande metallen i en fallande kanal.

Medan det började 2021 väl positionerat till $ 1 894 / oz, såg ännu brantare nedgångar under Q1 att det slog $ 1 686 / oz två gånger för att skapa stöd till detta pris.

Både Bitcoin och guld ses som sätt att diversifiera en portfölj eller som en säkring mot inflation. Men avvikande prestationer under det senaste kvartalet har återupplivat debatten om att hålla i dessa osäkra tider.

Med tanke på valet sa David Rosenberg, den tidigare chefsekonomen och strateg för Merrill Lynch Canada och Merrill Lynch i New York:

”Min röst skulle vara på guld eftersom det har tusentals år av historisk rekord som värdeförråd, har en femtedel av bitcoinens volatilitet och inte har samma konkurrensrisk. Den dag som drottning Elizabeth byter in de fem pund guld i sin krona för krypto är den dag jag byter kurs. ”

Men andra ser guldets förmögenheter som ett direkt resultat av utflöden till Bitcoin. Citigroup-analytiker Aakash Doshi sa att det är svårt att jämföra jämförelser mellan de två, men data tyder på att investerarflöden går mot Bitcoin och bort från guld.

“Mer intressant, de senaste 19 veckorna har guld-ETF: er och Bitcoin publicerat veckovisa flöden och tillgångar under förvaltningstrender i motsatta riktningar vid ett dussin tillfällen.”

$ 100k BTC Kommer?

Bitcoin gick över $ 60 000 på lördag för första gången sedan mitten av mars. Idag gör det en ny rekordhög nivå på 62 824 USD, och marknadssentimentet rider högt.

Var kommer Bitcoin att gå vidare?

Trots kontroversen kring stock-to-flow-modellen hänvisade BNY Mellon till den i en ny rapport som förutspådde en $ 100k Bitcoin i juli.

“Aktie-till-flöde-förhållandet är ett av de mer intressanta värderingskoncepten och är värt att förstå trots dess brister.”

Kritiker hävdar att lager-till-flöde-modellen inte tar hänsyn till efterfrågan, bara utbudet när de korrelerar Bitcoins historiska pris med knapphet.

Source link

Related posts

Vissa afrikanska kryptoanvändare ser Bitcoin som en alternativ källa till pensionsinkomster – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

Sydkoreanska staden hotar att ta till sig kryptor från skattefusk – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Du gör det fel om du samlar dollar över Bitcoin

Bitcoinguide