Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin till $ 50 000 “Ohållbart”, säger JP Morgan


Viktiga takeaways

  • JP Morgan har noterat att Bitcoins nuvarande prisnivå “ser ohållbar ut.”
  • Investeringsbankens analytiker sa att tillgångens prisåtgärder har påverkats av spekulativa ”detaljimpulser”.
  • ETH-terminer kan ta fart trots en långsam start, sa noten också.

Dela den här artikeln

En $ 50.000 Bitcoin kanske inte håller länge, enligt JP Morgan.

JP Morgan pekar på detaljhandeln

Bitcoins nuvarande prisnivå “ser ohållbar ut”, har ett team av JP Morgan-analytiker sagt.

I en Rapportera publicerade tisdagen, föreslog den globala marknadsstrategen Nikolaos Panigirtzoglou och hans team att spekulativa investerare hade drivit den senaste Bitcoin-prisåtgärden.

Bitcoin nådde ett nytt heltidspris på $ 50 000 igår och har sedan dess berört 51 525 dollar.

JP Morgan-analysen påpekade att tillgångens marknadsvärde har ökat med 700 miljarder dollar under de senaste fem månaderna, trots relativt små institutionella flöden. Det hänvisade specifikt till digitala tillgångar gråskala och anmärkningsvärda Bitcoin-investeringar från Tesla, Mass Mutual och Guggenheim.

Emellertid står dessa institutioner för ett sammanlagt flöde på endast 11 miljarder dollar, säger rapporten. Det gav två möjliga förklaringar till den betydande ökningen av marknadsmärket: oelastisk tillgång på Bitcoin som ledde till en prispremie för både “riktiga pengar” och “spekulativa” investerare och detaljhandelns intresse som dvärgar de institutionella inflödena.

I anteckningen hänvisades specifikt till ”detaljhandelsimpuls” som en nyckelfaktor bakom Bitcoin-prisstegringen. Den sa också att volatiliteten skulle behöva minska för att upprätthålla de senaste prisnivåerna.

I sina resultat bedömde teamet riskkapitalet i Bitcoin och Grayscales GBTC-erbjudande mot guld och dess guldutbytta fond, GLD. Enligt rapporten förbrukar Bitcoin och GBTC 6,2 gånger mer riskkapital än guld och GLD.

Rapporten nämnde också kryptos näst största tillgång, ETH. Teamet tittade på den senaste ETH-framtidslanseringen på CME, som har sett en relativt långsam start, trots betydande hype.

De noterade att intresset var lika långsamt när Bitcoin lanserades på derivatbörsen i december 2017. Enligt rapporten bör ETH-futures dock se ett snabbare upptag eftersom marknaden “har haft några år att mogna.”

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH, bland ett antal andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Kändisar som betalas för att marknadsföra Tron utan upplysningar

Bitcoinguide

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

Chinese Car Titan Geely tillkännager flyttning till Blockchain

Bitcoinguide