Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin SV tillkännagav ett världsrekord blockstorlek! Kan RIFT-protokollet hantera Bitcoins problem? Intervju med Norbert Goffa, en av grundarna av ILCOIN Project


En intervju av Alyona Karpinskaya
Intervjuer: Norbert Goffa

F: Vad tycker du om situationen att Bitcoin SV har nått en blockstorlek på 638 MB i bitcoin-nätverket? Är detta verkligen ett världsrekord?

A: Grattis till dem, det är en stor framgång. Jag skulle dock inte kalla det världsrekord, eftersom ILCOIN på SHA-256 PoW-bas redan hade nått 5 GB blockstorlek på livenätet i november 2019. Uppgifterna kan kontrolleras på https://ilcoinexplorer.com/ genom att söka block 310280.

Naturligtvis kan jag förstå att BSV: s åsikt är att ILCOIN inte har något att göra med Bitcoin och deras resultat är viktigt, eftersom de uppnådde det i bitcoin-nätverket, men jag tror att detta bara är en halv sanning. Eftersom BSV är ett FORK så har det inget att göra med Bitcoin. Om så är fallet, då kommer vi i morgon att gaffla Bitcoin med RIFT-protokollet och då kommer BSV att erkänna att vårt är den största blockstorleken? Jag tror inte det …

F: Säger du att BSV: s uttalande inte är giltigt?

A: Det är frågan om synvinkel, från vars grund vi undersöker ett särskilt uttalande. Om jag tar det strängt och om jag tar utgångspunkt i Bitcoin-bas (SHA -256 PoW), som har den största arbetsstorleken på marknaden, är vinnaren 310280 blockstorlek i ILCOIN-nätverket. Om vi ​​accepterar BSV: s speciella resonemang att deras block finns i bitcoin-nätverket, kan vi ge dem en kredit. Jag tycker att vi ska vara objektiva och objektivt är ILCOIN vinnaren i denna kamp.

F: Särskilda individer från BSV: s team har hävdat att ILCOINs resultat inte är auktoritativt, eftersom det har en marknadsandel utan konto. Vad tycker du om detta uttalande?

A: ILCOIN var bland de 100 bästa kryptorna i november 2019. Sedan dess har vi några svårigheter. Vi upplever ett slags motstöt mot oss som jag hellre inte vill gå in på här. Vi är inte det enda projektet som har svårt just nu. Filecoin, Waves och flera andra projekt har haft lättare och svårare perioder.

Ändå är det inte en mycket intelligent syn att relativisera teknologisk spetskompetens och resultat bara för att marknaden för ett visst mynt är stort eller litet. Det är inget annat än retorik och demagogi. Vi bryr oss inte om det. Sanningen är klar och den avslöjar för dem som söker den. Jag kan förstå att ett miljardprojekt skadas när ett projekt som är mycket mindre lyckades nå ett mer allvarligt tekniskt resultat, men oavsett om de gillar det eller inte, kan RIFT fortfarande mycket mer än någon annan lösning för närvarande marknadsföra.

F: Det finns uttalanden om att RIFT inte fungerar. Vad är din åsikt?

A: Jag tycker att det inte är värt att kommentera. Du bör bara ladda ner ILCOIN QT-plånboken så kan vi diskutera vad som fungerar och vad som inte fungerar.

F: Bitcoin och ILCOIN har samma bas eftersom båda är SHA-256 PoW. Varför gafflar du inte Bitcoin? Skulle det inte vara en enklare affärslösning att bygga en Bitcoin-gaffel än ett eget nätverk?

A: Jag tror att du inte kan bestämma på den här grunden vad som är lättare eller svårare. Det är ett faktum att ett bra FORK ger ett befintligt samhälle som det är lättare att uppnå framgång än att bygga från grunden. Annars är ILCOINs visioner inte desamma som BSV eller BCH. Sedan 2018 har ILCOIN dragit andra mål än de som Bitcoin FORK representerar. Egentligen är vi mer ett blockchain-projekt med långsiktiga mål än ett klassiskt kryptoprojekt. Vi lägger tonvikten på blockchain-utvecklingen. Det framgår av resultaten. Vi har flera unika innovativa lösningar.

F: Så du väljer det hårda sättet. Är du inte rädd för att projektet inte kommer att få tillräckligt med uppmärksamhet, eftersom det är känt av minoriteten?

A: Jag tror att du inte kan titta på det så här. Under 2018 och 2019 pratade alla om blockstorleken. Vi gjorde det verkligen. Idag är det ingen viktig fråga. Det är bara en aktuell fråga i fallet med Ethereum eftersom alla förväntar sig att sänka TX-avgifterna. Med ett ord förändras trenderna. Idag står DeFi- och NFT-projekt i fokus. Med vänliga hälsningar tror jag att det är rätt väg.

Blocksize-ökningen är inte tillräckligt. Det är viktigt att hitta praktiska värden. ILCOIN kan mer än 100.000 TX, men det finns inget behov av det. Varken Bitcoin behöver det eller denna TX-lopp. Naturligtvis är det nödvändigt att ha billiga, snabba och stabila blockchain-system. Men idag är det inte den mest relevanta utmaningen på marknaden.

F: Så datalagring på kedjan är inte ditt huvudmål längre? Tidigare skapade du RIFT-protokollet så att det kunde tjäna som bas för din DCB-plattform.

A: Visst inte, DCB är fortfarande ett viktigt mål. Det finns bara kortsiktiga och långsiktiga mål. För närvarande är DCB inte vårt viktigaste mål, eftersom vi ser att marknaden inte är öppen för en lösning som DCB. Ändå arbetar vi fortfarande med det och vi tror att inom några år kommer DCB att vara framtidens teknik. Hur som helst bör du inte föreställa dig DCB som en konkret lösning, eftersom DCB kommer att kunna en hel del saker. Från digitala bibliotek via decentraliserade sociala medier till blockchain-baserade lösningar på olika auktionsplattformar kommer DCB att vara perfekt för otaliga fält. Därför är det inte värt att prata om faktiska saker. Vi har våra visioner och vi jobbar hårt med dem, men det är ett komplext projekt där vi måste anpassa oss till många saker.

F: Om inte DCB, vad är då det viktigaste för dig just nu?

A: I år släppte vi ett VR-spel, som också finns tillgängligt på Steam och andra webbplatser. Vi skapade ett DeFi-projekt med WILC, med vilket vi skulle vilja förbättra interoperabiliteten mellan Ethereum och ILCOIN-nätverk. Snart kommer vi att ha ett nytt mobilspel som heter Clash of ILCOIN. Så det finns mycket att göra för oss.

Vi planerar att ägna mer uppmärksamhet åt NFT-projekt eftersom vi ser att utmaningarna i NFT: erna passar oss. Våra användare känner oss. Vi fokuserar snarare på tekniska innovationer än kortsiktiga marknadsföringsmål. Naturligtvis har det en nackdel, eftersom det är mycket svårt att konkurrera med marknadsföringen av DeFi-projekten.

F: Du nämnde DeFi-projekt och den relaterade marknadsföringen. Hur ser du den nuvarande kryptovalutamarknaden och vad är din vision om framtiden för kryptovalutor?

A: Det är väldigt svårt att förutsäga och jag gillar inte ens att göra det. Det räcker att ta en titt på BTCs pris över 64 000 USD. Några månader tidigare var det inte många som skulle ha trott att Bitcoin skulle ha haft denna rally. Jag förväntade mig inte heller. DeFi-projektet hade också ganska lång tid och vissa NFT-projekt börjar ha en seriös marknadsposition. Så låt oss gå från att förutsäga till att analysera marknaden.

Jag tror att det åter finns alltför många projekt på marknaden med samma mål, vilket bara gynnar spekulativ handel. De stora börserna styr och påverkar marknaden. Jag tror inte att det är okej, men jag skulle inte vilja ses som en naiv person med denna åsikt. Jag vet att kryptomarknaden är spekulativ och oreglerad. Med ett ord är det möjligt att pumpa upp priset på vissa projekt och sedan vänta på det bättre eller det sämre att komma. Detta kommer inte alltid att vara så. De decentraliserade börserna blir starkare dag för dag. Sammantaget kommer detta centraliserade kraftcenter, representerat av TOP-utbytena, inte att vara odödligt. Vad som kommer att hända efteråt vet jag inte, men eran, där den faktiska prestationen kommer att vara värdet och inte pumpningen, borde inte vara gynnsamt för marknadsföringsprojektet med samma mål och värden.

Marknaden kommer att diversifieras. Det skulle också vara nödvändigt just nu eftersom du inte kan jämföra Brave-projekt med Enjin eller Yearn.Finance-projekt. Jag vill tillägga att det inte är nödvändigt att göra det eftersom de inte är jämförbara. Om jag tittar på dem från aktiemarknadens vinkel är varje projekt värt exakt detsamma, oavsett dess utvecklings- eller andra framgångar på marknaden. Naturligtvis förändras det också men mycket långsamt. Vi får se vad som blir resultatet av detta. Du måste anpassa dig till nuet oavsett om det är lätt eller inte, men under tiden måste du vara noga med att inte ge upp dina egna visioner. Vi på ILCOIN Development Team ser på lång sikt en viktigare marknad än den nuvarande spekulativa marknaden som domineras av centraliserade börser. Lyckligtvis är både vår uthållighet och vår kunskap mer än tillräckligt för att vänta på den marknad som kommer att gynna oss. Fram till dess gör vi vårt jobb och försöker skapa fler och fler värden för våra användare. Naturligtvis behövs de också för detta, eftersom myntet ligger i deras händer, vilket inte är vårt ansvar.

För mer information om ILCoin, besök: https://www.ILCoincrypto.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ILCoinBlockchainsProject/
Telegram: https://t.me/ILCoinDevelopmentTeam/

Handla om Alyona Karpinskaya: Grundare av PR-Blockchain-byrån, teknisk författare, journalist och publicist.Source link

Related posts

XRT går till BSC & PancakeSwap

Bitcoinguide

Göra cent av Blockchain Fundraising News – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

‘I termer av dollar går Bitcoin till oändlighet’, säger Kraken VD – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide