Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin står inför problem när dollar loggar färska 2021 High, varnar forskare


Viktiga Bitcoin Takeaways

  • Bitcoin upphävde sin kortsiktiga nackdel efter att Elon Musk introducerade ett nytt BTC-betalningsalternativ på Teslas webbutiker.
  • Under tiden nådde amerikanska dollarindex ett nytt år till dags efter Jerome Powells vittnesmål om kongressen på tisdag.
  • En forskare varnade för att ytterligare styrka på den amerikanska dollarmarknaden skulle kunna tvinga Bitcoin-priserna lägre.

Bitcoin handlades högre på onsdagen efter att ha spenderat den tidigare sessionen i förluster då Tesla meddelade att man börjat acceptera kryptovalutan som betalning för sina elfordon.

Jämförelsens kryptovaluta ökade till 56 666 dollar under tidigt på morgonen i London. Handlare flödade tillbaka till marknaden efter Teslas grundare Elon Musk utarbetade arten av deras Bitcoin-engagemang, bekräftar att hans företag inte kommer att konvertera sina BTC-intäkter till fiat. Innan tweetsna blev virala bytte Bitcoin händer för så lågt som $ 53 527.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin ögon sträckte sig uppåt och flyttar för att testa sin trendlinje för sessionsmotstånd. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Tekniskt sett såg kryptovalutan sin kortsiktiga motståndstrend för en omprövning. Det lurar nära $ 58.000-nivån. Men med tanke på att det utgör ett bredare Descending Triangle-mönster, såg utsikterna till Bitcoins tillbakagång mot det lägre trendlinjestödet nära $ 53.000 högre.

US-dollar poppar högre

Motvind för Bitcoins nuvarande uppåtgående rörelse kom från de amerikanska dollarmarknaderna. Greenback-värdet mot en korg med främsta utländska valutor – US-dollarindexet – nådde sin hittills högsta nivå på onsdagen. En starkare dollar fungerar vanligtvis mot Bitcoins hausseutsikter.

Indexet nådde 92,60 innan det drog blygsamt tillbaka. Dess YTD-topp sammanföll med det glidande genomsnittet på 200 dagar, vilket visas i diagrammet nedan.

US-dollarindex, US-dollar, DXY
Amerikanska dollarindex nådde ett nytt årligt högt på onsdagen. Källa: DXY på TradingView.com

Den amerikanska ekonomin ser ut som om den skulle återhämta sig snabbare än väntat 2021. Federal Reserve-ordförande Jerome Powell bekräftade detsamma i sitt kongressvittnesbörd på tisdag och uppgav att Joe Bidens stimulanspaket på 1,9 biljoner $ skulle lägga till 3 till 4 procentenheter till landets bruttonationalprodukt. .

Samtidigt räknar Wall Street-ekonomer med att tillväxten blir cirka 8 procent. Det skulle innebära högre försäljning och avkastning för amerikanska företag. I sin tur kommer utländska investerare att flyga tillbaka till de amerikanska marknaderna, vilket leder till en ökad efterfrågan på dollar.

Säkerhetsskadorna är dock inflation. Om investerare tror att Fed och den amerikanska regeringen har tappat den finansiella disciplinen kommer inflationsförväntningarna att stiga, vilket skadar dollarn, amerikanska aktier och obligationer. Men herr Powell såg till att Fed har verktyg för att hålla inflationen om den skulle gå utom kontroll.

Sådana försäkringar erbjöd medvind till dollarns uppgång på onsdagen.

Varning för Bitcoin

Ben Lilly, en partner på Jarvin Labs och medgrundare av ChainPulse.ai, sa att ytterligare styrka i den amerikanska dollarn hausseartade känslor kan bli fula för Bitcoin, som redan ligger på topp attraktiva vinster jämfört med föregående år för att få utbyte från handlare och investerare.

”Amerikanska dollarindex [is] försöker bygga fart, säger forskaren. “Om det bryter med auktoritet kan det spridas till aktier och krypto på ett baisseartat sätt.”

Source link

Related posts

Tjäna pengar genom att sälja NFT-fastigheter i höglandet – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Sällsynta Crypto-kran och DeFi-appar lanseras på xDai Chain – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum Bullish Retest erbjuder “Once-in-A-Lifetime Opportunity”

Bitcoinguide