Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin stänger historiens bästa kvartal, men en björnig signal


Bitcoin-priset stängde den historiskt röda marsmånaden inte bara i det gröna utan med den största dollarn för dollarvinst i kryptovalutans korta historia.

Tyvärr, trots hur stark den pågående tjurtrenden har varit under årets första kvartal hittills, stängdes också det kvartalsvisa ljuset som slutade tillsammans med mars med en massivt baissignal.

Bitcoin stängs kvartalsvis med rekordvinster, men Bearish Signal kunde inte undvikas

På grund av det faktum att båda Bitcoins största tjurmarknader toppade när fjärde kvartalet varje år avslutades är Q1 ett av de värsta kvartalen för den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde.

Till och med 2020 slutade kvartalet med en baisse smäll och tog Bitcoin tillbaka under 4000 dollar innan allt var sagt och gjort. I år kom mars, men tjurar upprätthöll månaden i det gröna och stängde ut det som nu är det största månatliga ljuset när det gäller totalt flyttade dollar.

Relaterad läsning | Heads Up: Bearish BTCUSD Technical Pattern Should not Shrugged Off

Kvartalsstearinljuset klättrade dubbelt under månaden och tillförde mer än 28 000 dollar per mynt till den trendiga kryptovalutans prislapp. Trots det enorma draget skulle Bitcoin ha behövt pumpa mer än 20 000 dollar till 30 000 dollar mer för att undvika den första baisseartade divergensen någonsin på den kvartalsvisa RSI.

Bitcoin btcusd kvartalsvis baisse divergens

The quarterly Bitcoin candle closed with the largest gain ever, but left a bearish divergence behind | Source: BTCUSD on TradingView.com

Relativ styrkaindex Förvarningar från Bearish andra kvartalet 2021, innan Bull Trend återupptas

Enligt Relative Strength Index, en mätmätare för trendstyrka, är den nuvarande trenden mindre stark än köpmomentet som tog Bitcoin till $ 20 000 första gången – även om det för närvarande handlas med tre gånger så mycket.

En baisseartad avvikelse uppträder när prisåtgärder och tekniska indikatorer rör sig på motsatt sätt och avslöjar svaghet i prisåtgärder.

Den nuvarande bullmarknadstoppen är inställd på $ 61.800, och om den baisseartade avvikelsen bekräftar kan saker och ting sjunka under en tid. Den rasande tjurkryptovalutan har dock skakat av nästan varje baissignal sedan fjärde kvartalet förra året när den första breakout ägde rum.

Relaterad läsning | Tredje gången är skadan: Trader varnar för Bitcoin-återföringsmönster

En korrigering på nuvarande nivåer skulle sannolikt vara hälsosam för Bitcoin, vilket skulle ge mer intresse och efterfrågan på marknaden med mer utbud att köpa totalt.

Bitcoin har dock aldrig stängt mer än fem kvartals i rad gröna ljus, och den senaste avslutningen var dess fjärde. Om det nuvarande kvartalsljuset stängs grönt är chansen att toppen i Bitcoin kan vara i.

Om saker stängs rött kan dock tjurkörningen ha ytterligare ett år kvar av uppåtgående bana, när någon kortvarig korrigering är ur vägen.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Decentraliserat utbyte Uniswap avslöjar protokoll version 3 med nya automatiserade element – utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

Malaysisk polisbystergäng som stal 2,15 miljoner dollar elektricitet för att bryta Bitcoin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

En extrem form av libertarisk anarkism

Bitcoinguide