Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin spränger tidigare $ 50.000 som MicroStrategy planerar $ 600M kapitalinjektion


Bitcoin steg kort över 50 000 dollar på tisdag efter att MicroStrategy meddelade att det skulle erbjuda 600 miljoner dollar i konvertibla senior osäkra sedlar som löper ut den 15 februari 2027 för att köpa mer av flaggskeppskryptovalutan.

”MicroStrategy förväntar sig också att ge de ursprungliga köparna av sedlarna en option att köpa, inom en 13-dagarsperiod från och med den dag då sedlarna först utfärdades, upp till ytterligare 90 miljoner USD totalt anteckningarna, ”tillade det Nasdaq-listade programvaruföretaget ytterligare.

I efterhand är konvertibla värdepapper värdepapper som representerar lån / investeringar i en underliggande tillgång. MicroStrategy har projicerat Bitcoin som en de facto tillgång samtidigt som investerare kan konvertera obligationerna till företagets aktier. Under tiden skulle det hålla investerarna en årlig avkastning som kan bestämmas vid tidpunkten för erbjudandet.

Tillkännagivandet hjälpte till att pressa Bitcoin-priset över $ 50 000 för första gången under sin livstid. Från och med 0730 New York-tid hade BTC / USD-växelkursen skapat ett rekordhögt värde på $ 50,645. Ändå ledde en starkare vinsttagande känsla nära den lokala toppen till en omedelbar korrigering nedåt.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin slår 50 000 dollar – och tappar sedan. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Som ett resultat sjönk paret till så låga som $ 48 400 i sessioner framåt.

Mer inkommande Bitcoin Adoption

Många analytiker förväntade sig dock att prisuppgången skulle fortsätta längre in i månaden, baserat på hårda bevis på Bitcoins tillväxt som en institutionell vänlig tillgång. Bara i februari avslöjade den amerikanska biltillverkaren Tesla en BTC-värde av 1,5 miljarder dollar i sina företagsreserver. Och Twitter uttryckte sannolikheten för att göra en copycatinvestering i kryptovalutan.

Under tiden meddelade Bank of New York Mellon att de skulle börja erbjuda Bitcoin-depåtjänster via samma plattform som sina kunder använder för att hantera traditionella värdepapper och kontanter. Mastercard avslöjade också sina planer på att införliva kryptobetalningar i sina befintliga tjänster i slutet av 2021.

Mohamed A El Erian, chefsekonomisk rådgivare på Allianz, sa att marknaden skulle se fler företag som skulle lägga till bitcoin i sina balansräkningar eftersom det inte finns något annat sätt att mildra risker från Federal Reserve obegränsade kvantitativa lättnader.

“Så det är en del av snedvridningen av finansmarknaderna som vi ser mer generellt,” tillade han.Source link

Related posts

Tokenized Jack Dorsey Tweet säljer för 2,9 miljoner dollar, medel från NFT-auktion skickas till välgörenhet – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Uniswap (UNI), Compound (COMP), andra DeFi-mynt glider ned

Bitcoinguide

DeFi når milstolpe $ 50 miljarder totalt värde låst

Bitcoinguide