Bitcoin som ett verktyg för att bekämpa auktoritära regimer: Vladimir Putin-kritiker förklarar

Sergei Guriev, professor i ekonomi vid Paris Science Sciences och kritiker av Vladimir Putin, berättade för Cointelegraph hur Bitcoin kan användas som ett verktyg för att bekämpa auktoritära regimer trots att det inte har ”inget grundläggande socialt värde”.

Till skillnad från fiatvalutor, stöds inte Bitcoin köpkraft av någon institution. Det är därför, enligt Guriev, “Bitcoin är bara ett spekulativt instrument utan något grundläggande värde”.

Han påpekade också att, till skillnad från företagets aktier, producerar eller lovar Bitcoin inte att producera kassaflöde.

“Bitcoin producerar inte något av ytterligare värde”, sade han. Det är värdet är “bara beroende av att alla parter gärna använder det som ett utbytemedium”, påpekar Guriev.

Guriev erkänner emellertid Bitcoin viktiga roll i auktoritära regimer. I länder som Ryssland används det som ett värdefullt verktyg för att anonymt stödja oppositionen.

“Den ryska regeringen ser till att icke-anonyma givare av oppositionen på något sätt blir trakasserade eller åtalade”, sa han till Cointelegraph.

Guriev himsel flydde från Ryssland för att undkomma trakasserier av ryska myndigheter efter att han öppet stödde den lokala oppositionen mot Vladimir Putins regim.

Enligt Guriev är pseudonymen till Bitcoin och dess censurmotstånd det främsta skälet till att Ryssland håller på att anta en lag som kommer att knäcka ner på digitala valutor i landet.

”Anonyma insamlingsverktyg som digitala valutor är den ryska statens fiende”, säger han.

Kolla in hela intervjun på vår Youtube-kanal och glöm inte att prenumerera!

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Cardano Creator jämför kritik av projektet med “Trump Derangement Syndrome” – CoinDesk

I sin senaste video beklagar Charles Hoskinson att massiva egor och bittera konflikter hotar att undergräva cryptocurrency-samhället. Men med en touch av Trumpian...

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!