Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin siktar på rekordhöjder efter årets “starkaste Dip-Buying”


Viktiga takeaways

  • Bitcoin fick över 2500 poäng sedan dagens öppning på nyheterna om krypto-mainstream-antagande.
  • Säljtrycket under de senaste veckorna möttes av köp från stora BTC-valar.
  • Nu står flaggskeppets kryptovaluta inför lite eller inget motstånd framåt som kommer att hindra den från att stiga till nya all-time-toppar.

Dela den här artikeln

Trots den överväldigande baisse känslan på kryptomarknaderna sedan mitten av mars, öppnade Bitcoin den nya veckovisa handelssessionen med ett slag.

Bitcoinvalar fortsätter att ackumuleras

Individer med hög nettovärde ackumulerar BTC i massor och tillför bränsle till tjurmarknaden.

Bitcoin startade måndagen den 29 mars på en positiv anteckning efter Visa Inc. meddelat att det skulle tillåta användning av kryptovalutor för att avveckla transaktioner i sitt betalningsnätverk. Även om det multinationella företaget för finansiella tjänster enbart kommer att förlita sig på USD-mynt (USDC), upplevdes investeringen som ett tecken på mainstream-antagande.

Pionjärkryptovalutan har genomfört en 2500-punkts vändning sedan den veckovisa handelssessionen startade och fick över 4,60% i marknadsvärde.

Prisdiagram för Bitcoin i amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

Många blev förvånade över den hausseartade impulsen eftersom förtroendet för BTC: s framtida prisåtgärder försämrades efter två på varandra följande röda veckor. Bitcoin-relaterat socialt sentiment upplevde en kraftig nedgång och nådde de lägsta nivåerna sedan oktober 2020.

Den kvartalsvisa ombalanseringen av institutionella investerare som har skett under de senaste veckorna har väckt oro för att en djupare korrigering fanns i korten.

Bitcoin-viktat socialt sentiment från Santiment
Bitcoin-viktat socialt sentiment från Santiment

Willy Woo påpekade att försäljningspresset från ombalansering av fonder möttes av lika hausseartade köp.

Kedjeanalytikern hävdar att adresser med 100 till 1000 BTC visade en nettoackumulering när priserna tumlade, vilket tyder på att Bitcoin “genomgår den starkaste dip-köp 2021.”

Beteendeanalysplattformen Santiment registrerade också en liknande ökning för det kombinerade antalet tokens som finns i adresser som innehåller mellan 100 och 10 000 BTC.

Santiments SEO-chef, Dino Ibisbegovic, sa att denna valkohorte har en betydande inverkan på marknaden. När man överväger att dessa individer ökade med 50 000 BTC sedan 22 mars, var det bara en tidsfråga innan priserna följde efter.

”Det som också är anmärkningsvärt är att den här gruppen av investerare tidigare har laddat ner ungefär 40 000 BTC mellan 13-14 mars, vilket signalerar ett kortvarigt resultatupptagande på kort sikt som sammanföll med en -11,2% korrigering och visar den potentiella inverkan som dessa adresser kan ha på marknaden ”, säger Ibisbegovic.

Distribution av Bitcoin-utbud av Santiment
Distribution av Bitcoin-utbud av Santiment

Med överskottet i utskrift av pengar från centralbanker över hela världen verkar det som om Bitcoin blir den perfekta inflationssäkringen.

Således kan ytterligare kapitalinflöde förväntas, särskilt när man tänker på att de senaste amerikanska stimulanskontrollerna ännu inte har strömmat in.

Primad för nya all-time highs

Baserat på IntoTheBlocks In / Out of the Money Around Price (IOMAP) verkar Bitcoin ha byggt ett prisgolv mellan $ 52,850 och $ 56,350. Här köpte mer än 1,40 miljoner adresser ungefär 1,22 miljoner BTC.

Så länge denna stödnivå håller, ger ytterligare en ökning av köptrycket många möjligheter för ett nytt steg nu när priserna långt ifrån är överhettade.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

IOMAP-kohorterna visar att Bitcoin bara står inför en leveransbarriär framåt. Nästan 300 000 adresser köpte 88 000 BTC till 58 900 dollar.

Att flytta förbi denna motståndsvägg skulle signalera korrigeringens slut och början på en ny uppåtgående trend till $ 70 000 eller högre.

Bara en daglig ljusstake nära $ 52 850 skulle pausa den optimistiska utsikten. Under sådana unika omständigheter kan investerare panik sälja sina innehav och driva Bitcoin mot nästa kritiska supportområde till $ 47.000.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

eToro uppnår 10 miljarder dollar värdering med ny SPAC-sammanslagning

Bitcoinguide

Bitcoin tappar som amerikansk Fed ordförande utarbetar planer för digitala dollar

Bitcoinguide

Mastercard låter oss betala med kryptovaluta i år

Bitcoinguide