Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin sätter nytt heltid till $ 49400


Bitcoin höjde sig bara till en ny rekordhög nivå på $ 49 400 trots konsolideringen av Ethereums pris. Den ledande kryptovalutan satte denna nya höjdpunkt efter att ha tillbringat större delen av den senaste veckan i intervallet 47 000 dollar.

Bitcoin går högre på fortsatt institutionellt stöd för myntet.

Tesla avslöjade förra måndagen att det innehar en betydande del av kryptovalutan, som den köpte för att säkra sin likviditet och för att ge likviditet för sin avsikt att acceptera BTC-betalningar.

Relaterad läsning: Wall Street Veteran Kickstarts Own Bitcoin Fund med $ 25 miljoner investeringar

Institutionellt stöd för att driva ytterligare Bitcoin-efterfrågan

Raoul Pal, verkställande direktören för Real Vision och en tidigare Goldman Sachs chef för hedgefondförsäljning i Europa, uppgav att introduktionen av institutioner som Tesla kommer att skapa en rekursiv feedback-loop som kommer att driva efterfrågan på Bitcoin:

“Kom ihåg att när BTC: s marknadsvärde stiger, tvingar det fler institutioner till det. Ju fler institutioner som antar det, desto mer måste de andra och desto svårare är det för tillsynsmyndigheter att stoppa det. En perfekt reflexiv ögla med den lilla killens front som kör allt. ”

Nyheten om att Tesla köpte Bitcoin för att diversifiera sin kontantportfölj har till exempel väckt diskussioner om kryptovalutan med andra företag över hela USA. Till exempel uppgav Twitters ekonomichef att de tittar på Bitcoin och till och med betalar löner i kryptovalutan i en CNBC-intervju nyligen.

Bitcoins tekniska data kan också indikera att det finns utrymme att gå högre.

”PlanB”, en BTC-fokuserad analytiker, noterade att kryptovalutans relativa styrkaindex ligger på en liknande väg som den var på i föregående cykel. Skulle historien rimma, har Bitcoin fortfarande utrymme att sträcka sig uppåt innan det genomgår en korrigering.

Relaterad läsning: 3 Bitcoin On-Chain-trender visar att en makrotjurmarknad brygger
Featured Image from Unsplash
Chart from TradingView.com
Price Tags: xbtusd, btcusd, btcusdt
Bitcoin Sets New All-Time High at $49,400

Source link

Related posts

Institutioner kan nu tjäna + 25% APY på Bitcoin med tvärkedjig penningmarknad

Bitcoinguide

Grayscale lanserar 5 nya trusts inkluderar LINK, BAT, FIL

Bitcoinguide

Binance Coin (BNB) ökar mot $ 250, varför tjurar inte görs ännu

Bitcoinguide