Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin rymmer 50 000 dollar på Global Corporate FOMO; Vad du kan förvänta?


En tidig morgonförsäljning på Bitcoin-marknaden antydde att lugna sig efter att fler företag avslöjade sina investeringar i kryptovalutan.

Meitu, känt globalt för sin fotoredigeringsapp, införlivade $ 17,9 miljoner dollar i Bitcoin och 22,1 miljoner dollar i Ether (den ursprungliga kryptovalutan i det näst största blockchain-projektet, Ethereum) i sin balansräkning.

I ett pressmeddelande som publicerades på söndagen sa det kinesiska företaget att de ser de två kryptovalutorna som lönsamma diversifieringar av kontanter, och upprepar den populära berättelsen om värdet som drivit Bitcoin-priset högre med mer än 1 200 procent mot en baisseartad amerikansk dollar. Tidigare i februari hade den amerikanska biltillverkaren Tesla också använt samma anledning för att investera 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.

”Att hålla kontanter är föremål för avskrivningstryck på grund av aggressiva ökningar av penningmängden av centralbanker globalt,” noterade Meitu pressmeddelande.

Behåller Uptrend

Bitcoin steg över 51.800 $ på söndagen, även då den amerikanska senaten röstade majoritet för president Joe Bidens 1,9 biljoner dollar stimulansräkning. Ändå fick högre värderingar handlare med kortsiktig riskaptit att säkra tidiga vinster, vilket ledde till en priskorrigering under den tidiga asiatiska handelssessionen på måndagen.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin har stöd över sitt nyligen vända nedåtgående trendlinjemotstånd. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Kryptovalutan sjönk till så lågt som $ 49 238 före morgonklockan i London, bara för att para en del av dess intradagförluster när sessionen mognade. Den kortsiktiga hausseartade återupplivningen kom i kölvattnet av nyheterna om ett annat företag som investerar i Bitcoin.

Det norska holdingbolaget Aker ASA meddelade att det lanserar en ny flygel som heter Seetee AS. Företagets pressmeddelande uppgav att det skulle investera i projekt och företag i hela Bitcoin-ekosystemet genom Seetee, för vilket det tilldelade 1170 BTC som standardreserver. Vid de nuvarande växelkurserna är de värda cirka 59 miljoner dollar.

Aker samarbetade med blockchain-utvecklingsföretaget Blockstream för Seetee.

”Vi kommer att bli ledare”, säger Øyvind Eriksen, VD och koncernchef för Aker ASA.

Utbyte FUD upprätthåller

Bitcoin var nere 1,33 procent före New York-öppningsklockan trots de optimistiska nyheterna.

Så det verkar som att kryptovalutans uppåtriktade bias möter motvind en pågående försäljning på statsobligationsmarknaden. För sent minskade stigande avkastning på långa amerikanska statsobligationer investerarnas efterfrågan på pandemivinnare som bitcoin, tech-aktier och guld.

Å andra sidan fick ett snabbare vaccinationsprogram och ytterligare finanspolitisk stimulans investerarna att tro att den amerikanska ekonomin snabbt skulle komma tillbaka. Det resulterade i ett kapitalutflöde från till synes övervärderade tillgångar till sektorer som gynnades mest av ekonomins återupptagande. Dessa vinnare inkluderar banker, energi, resor och gästfrihet.

US Treasury, US statsobligationer, US10Y, US 10-åriga statsobligation
Amerikanska statsräntorna stiger på måndagen. Källa: US10Y på TradingView.com

Nasdaq-100-terminer föll med 1,5 procent i handeln före marknaden på måndag, vilket pekade på att tekniska aktier förlängde förluster. Bitcoin förblev korrelerat med det tekniskt tunga indexet på kort sikt.

Men hardcore-kryptotjurar var fortfarande övertygade om att inflationen skulle driva företag, investerare och handlare tillbaka till Bitcoin-marknaden. Teddy Cleps, en oberoende analytiker, anges att han förväntar sig att BTC / USD kommer att få $ 60 000 under de kommande sessionerna.

Source link

Related posts

Hur SEC “grävde i ett hål” genom att inte godkänna en Bitcoin ETF

Bitcoinguide

Gold Bull Jeffrey Gundlach säger ‘BTC Maybe the Stimulus Asset’ Ahead of the Precious Metal – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum sätter ny ATH, varför ETH kan samlas över 2200 dollar

Bitcoinguide