Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoin Rockets to Just Shy på $ 50.000 när fler valar går in


Bitcoin-priserna steg till en ny rekordhöjd på torsdagen på grund av BNY Mellons avslöjande att det snart kommer att hålla, överföra och utfärda kryptovalutor på uppdrag av sina kapitalförvaltningskunder. Bitcoin gled sedan lite tillbaka men ökade med 5% till 47 700 $ från 21:00 GMT.

Crypto-tjurar säger att tillkännagivandet från Amerikas äldsta bank kan bana väg för många andra etablerade banker att avslöja liknande planer när kryptovalutan blir populär bland rika investerare.

Förvaringsbanken, som sitter på 2 biljoner dollar i tillgångar under förvaltning, avslöjade i ett företagsuttalande utvecklingen av en prototypplattform som så småningom gör det möjligt för kryptovalutor att passera genom samma nätverk som de använder för investeringar i traditionella tillgångar.

Nyheten kom bara 24 timmar efter att Twitters finansdirektör sa att den sociala mediejätten överväger att lägga till kryptovalutan i balansräkningen.

Föreslagna artiklar

FBS lade till aktier i FBS Trader App Gå till artikeln >>

Faktum är att hela festen startade efter att Tesla tillkännagav tidigare i veckan att de investerade 1,5 miljarder dollar i Bitcoin och förväntar sig att acceptera det virtuella myntet som en betalningsmetod inom en snar framtid. Elbilstillverkaren var dock inte det första tungviktiga företaget som konverterade en del av sina pengar till bitcoin. Betalningsstart, Square och andra Wall Street-valar antog policyn att parkera sina kontantöverskott i krypto under det senaste året.

Bitcoin-priset berörde ytterligare en heltidshöjd på $ 48,696 efter att världens mest populära digitala valuta steg nästan 50% i februari.

Fortsatt rally uppåt bland ökat intresse från större investerare, handlar nu de psykologiska $ 50.000 per bitcoin-nivån förr än senare. Den nuvarande rallyt tar den populära kryptovalutans vinster till mer än 1000% av läget i mars 2020.

Som ett resultat tog de senaste vinsterna det sammanlagda värdet av alla bitcoin-tokens i omlopp över 990 miljarder dollar för första gången, enligt branschwebbplatsen CoinMarketCap.

Source link

Related posts

Hur verktyg för mäklare byggde upp ett ekosystem av avancerade lösningar

Bitcoinguide

XRP Ledger-baserade börs Sologenic lanserar sin nya DEX »CryptoNinjas

Bitcoinguide

StoneXs vinstkapital avvecklar valutaföretag i Storbritannien

Bitcoinguide