Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin rallies starkt som en dumpning på 30 miljarder dollar skramlar över amerikanska aktieterminer


Bitcoin-priserna steg aggressivt in mot den europeiska sessionen på måndagen och bröt över $ 58 000 när handlare hängde sina förhoppningar på en annan all-time hög milstolpe framöver.

Jämförelsekryptovalutan bytte händer för 58 146 $ kl 10:18 UTC, en ökning med 4,25 procent från öppen intradag. En rekordutgång på 6 miljarder dollar i optionskontrakt på fredag ​​hjälpte till att minska nedtrycket på Bitcoin-marknaden då spotpriset steg mot den hausseartade strejkfrekvensen på $ 55.000.

En makroekonomisk tillfällighet

Mer medvind för kryptovalutan kom från en kämpande amerikansk marknad på måndag.

Futures knutna till Wall Street-index, inklusive S&P 500 och Dow Jones Industrial Average, gled under sessionen före marknaden och pekade på förluster efter öppningsklockan i New York. Indexens futures drabbades av förluster efter att en stor investeringsfond dumpade miljarder dollar i innehav, vilket gav upphov till oro för att även globala banker som handlade med företaget skulle kunna möta stora förluster.

Flytten gjordes av Archegos Capital Management, ett värdepappersföretag som ägs av den tidigare Tiger Asia-förvaltaren Bill Hwang – en fondförvaltare med en historia av deltagande i trådbedrägerier. Företaget avvecklade 30 miljarder dollar i innehav i en handfull företag, inklusive Discovery och ViacomCBS, vilket ledde till massiva krascher i deras aktiekurser.

Bitcoin höll sina vinster då och genomgick en blygsam korrigering av nedåtsidan men ingenting som kunde kompensera sina tidiga morgonvinster.

Amerikanska dollarindex var på väg mot europeisk session.  Källa: DXY på TradingView.com
Amerikanska dollarindex var fast på väg in i den europeiska sessionen. Källa: DXY på TradingView.com

På måndagen erkände Credit Suisse Group och Nomura Holdings att de lidit betydande förluster från sina amerikanska kundaffärer. Bankerna namngav inte Achegos Capital direkt.

Aktierna på de europeiska marknaderna handlade platt efter att ha vägs ner av Credit Suisse-aktierna. Den paneuropeiska Stoxx 600 ökade med 0,31 procent efter att ha raderat de flesta av sina tidiga morgonvinster kopplade till gruv-, olje- och gas-, rese- och fritidsaktier.

Bitcoin har ingen korrelation med aktiemarknaderna. Men kryptovalutan tenderar fortfarande att reagera på trenderna på Wall Street felaktigt. Det hade kraschat med nästan 60 procent i mars förra året på bara två dagar mitt i en global marknadsrutt.

Ändå började Bitcoin nyligen reagera på utvecklingen på den amerikanska obligationsmarknaden. En kraftig stigning i riktmärket på 10-åriga statsobligationer under veckan som slutade 28 februari sammanföll med en nedgång på 21 procent på Bitcoin-marknaden.

Kryptovalutan återhämtade sig sedan sin hausseartade fart och slog till och med ett nytt rekordhögt efter att obligationsräntorna stabiliserades nära deras 14-månaders topp. Räntorna för tioårsnoten var också stabila på måndagen och sjönk till 1,657 procent. Räntorna sjunker när obligationspriserna stiger.

Bitcoin Outlook framåt

BTC / USD-växelkursen har brutit ut från ett hausseartat fortsättningsmönster efter det senaste steget uppåt.

Bitcoin-priserna hoppar över $ 58.000.  Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin-priserna hoppar över $ 58.000. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Kallad som Bull Flag, antyder mönstret en uppbrott uppåt med en längd som är lika med den tidigare uppåtgående trendens höjd. Det sätter något bitcoin-prismålet långt över dess tidigare all-time high på $ 61778 (data från Coinbase).

Under tiden skulle en nackdelkorrigering då Bitcoins indikator för relativ styrka korsar 70 indikera en potentiell nedgång mot den blå vågen (det är 50-4H enkelt glidande medelvärde).

Foto av Robert Bye på UnsplashSource link

Related posts

Elon Musk säljer en NFT – Erbjuder värda miljoner dollar – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Tokenized Jack Dorsey Tweet säljer för 2,9 miljoner dollar, medel från NFT-auktion skickas till välgörenhet – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur denna Bitcoin-investerare förlorade 17 BTC till en iPhone-app

Bitcoinguide